Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada └rea de Serveis Centrals Promociˇ Econ˛mica, Empresa, Comerš, Turisme i Consum NotÝcies
Un sopar popular, un concurs i un taller de cuina, entre les novetats del programa d'enguany, que se celebrarÓ del 16 al 19 d'abril
Pèsol garrofal

La 10a Festa del Pèsol de Llavaneres arriba amb novetats. El parc de Ca l'Alfaro s'estrena com a emplaçament i s'ofereixen noves propostes: un taller per cuinar pèsol, un concurs de cuina i un sopar popular. No hi faltarà la fira i la degustació de pèsol garrofal, i aquest any com a convidat hi haurà el guisante de lágrima de Tudela, Navarra.

A més, es repetirà l'experiència del sopar de gala i del Musicart, que aquest any es reconverteix d'aparador artístic en concurs. Acompanyant la festa, del 3 d'abril al 3 de maig seran 16 els restaurants que serviran menús especials amb pèsols de Llavaneres.

Serà una edició molt especial perquè es compleixen deu anys de la festa i de la mostra gastronòmica del pèsol. Amb l'objectiu de ser encara més atractiu, el programa inclou propostes per a tots els públics. És el cas del sopar popular, per a la nit del dissabte 18 d'abril. Es proposarà fer un àpat amb pèsol garrofal, postres i begudes, a un preu econòmic. Tant aquest sopar com la fira i el taller de cuina, es faran a l'interior del parc de Ca l'Alfaro. Les dues úniques activitats del programa que no es faran en aquest emplaçament són el sopar de gala, que tindrà lloc la nit del dijous 16 d'abril al Restaurant Vil·la Minerva, i el concurs de cuina, que s'ubicarà al carrer de Munt.

La collita s´ha endarrerit un pèl aquest any a causa del fred, però els primers pèsols anuncien que serà un any bo. Per la seva dolçor i el seu tast agradable, el pèsol de Llavaneres s´ha fet un lloc entre els paladars i els cuiners més exigents.

La Festa i la Mostra Gastronòmica del Pèsol l'organitza la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme.

No et pots perdre...

Sopar de gala

Serà una ocasió única per assaborir la millor cuina del pèsol de Llavaneres: la nit de dijous 16 d'abril. Com en tota la festa i la mostra gastronòmica, només se servirà pèsol garrofal, però a més cuinat de totes les maneres possibles i imaginables...

Us podeu inscriure, aquí.


Taller de cuina i tavelles gegants

Es farà divendres 17 al matí al passeig de la Mare de Déu de Montserrat, a càrrec de la coneguda cuinera mataronina Remei Ribas, l'Àvia Remei, i s'acompanyarà d'un esmorzar amb els alumnes de P4 de les escoles de Llavaneres, que faran lliuranment del seu treball: una tavella gegant, de més de 1,80 metres, per cada escola.


Fira i degustació

L'exposició i venda de pèsol garrofal es farà dissabte 18 d'abril durant tot el dia, de 10 a 14 i de 17 a 19.30 hores, i diumenge 19, de 10 a 15 hores. Hi participaran 19 expositors, i aquest any s'estrenaran estands. A més de l'ampliació de l'horari, la gran novetat és la participació com a convidat d'una varietat de pèsol de Navarra, conegut com a guisante de lágrima, que ha aconseguit un gran prestigi.

La degustació es farà com sempre diumenge a les 12 del migdia, al parc de Ca l'Alfaro, i s'aprofitaran les dues haimes del sopar popular de dissabte. En total, hi participaran 21 restaurants.


Musicart 2009

Serà la segona trobada de música i art al carrer, i es farà dissabte 18 i diumenge 19. Està obert, prèvia inscripció, a qualsevol artista o grup d'artistes, que vulgui compartir el seu art. Podrem veure músics, pintors, escultors, artesans... La novetat és que aquest any passa de ser un aparador artístic a ser un concurs amb premis en metàl·lic. En l'organització, hi col·laboren l'Associació de Músics del Maresme i les Regidories de Joventut i Cultura i Festes.


Sopar popular

Aquesta nova proposta té com a objectiu oferir un àpat de la màxima qualitat a preus econòmics. Els assistents podran degustar un plat de pèsols, acompanyat d'un postre i de la beguda, en el parc de Ca l'Alfaro, la nit de dissabte 18 d'abril. Hi haurà dues haimes de degustació i els estands dels participants, que són 11 restaurants, una pastisseria, una creperia i tres de degustació de beguda.


Concurs de cuina

És una altra de les novetats i vol engrescar la gent del poble en la cuina del pèsol. Cal inscripció prèvia i es farà al carrer de Munt, dissabte al matí, d'11 a 13 hores. Més informació, aquí(2).


Camps de pèsol

Paral·lelament, l'Ajuntament de Llavaneres i l'Escola de Natura del Corredor tenen en marxa un programa educatiu perquè les escoles de primària visitin explotacions de pèsol garrofal del municipi. L'activitat es va iniciar durant el curs 2005-2006 a una escola de Llavaneres i, des de l'any passat, compta amb el suport de l'Ajuntament, pel seu valor pedagògic, ja que apropa els nens al coneixement del seu entorn més proper. Les visites van començar al mes de març i continuaran mentre duri la temporada.

Aquestes són les dates de les sortides de les tres escoles de Llavaneres:

23 de març
CEIP Sant Andreu
Horta Graupera
 
27 de març
CEIP Serena Vall
Horta Rabassa
 
24 d'abril
CEIP Labandària
Horta Rabassa