INTRODUCCIÓ Benvinguts i benvingudes a la Costa de Barcelona- La DO Alella és una vinya urbana ubicada entre el mar Maresme, una comarca per visitar tot l'any amb un i la muntanya. La varietat vinífera més característica clima excel·lent, que combina la riquesa d'una zona és la pansa blanca. Els vins blancs, la producció turística reconeguda internacionalment per platges de majoritària, són el resultat de sumar les virtuts de bellesa mediterrània amb ports esportius actius, la diverses varietats de raïm. Per descobrir els secrets cultura, la gastronomia, les tradicions de les festes d'aquest vi excel·lent es pot visitar algun dels cellers. populars i el verd de tres parcs naturals. Us desitgem També es pot assistir a la Festa de la Verema, al mes una estada feliç a la nostra terra i esperem que quan de setembre, i a les Jornades Gastronòmiques del Vi marxeu hagueu conegut el Maresme de més a prop. DO Alella, del 25 de març al 10 d'abril. El Maresme és una de les grans hortes del país, rica en Cal destacar l'únic restaurant amb estrelles Michelin al productes de la terra, com ho demostren les més de Maresme: el Sant Pau, a Sant Pol de Mar, amb tres 50 jornades gastronòmiques que hi ha programades al estrelles. llarg de l'any, testimoni de la riquesa i la varietat de la cultura culinària de la comarca. Alguns dels seus Per a més informació, descarregueu-vos la Guia del productes han adquirit bona fama, com ara els pèsols Maresme al mòbil: de la floreta i els garrofal, al voltant de Sant Andreu de Bluetooth, gratuït, apropant-vos a la seu del Consorci o Llavaneres, Caldes d'Estrac i Mataró; les maduixes de a les oficines de Turisme del Maresme la Vallalta i les cireres d'en Roca d'Arenys de Munt (a la URL al mòbil: http://maresme.batuin.mobi primavera); el tomàquet rosa del Maresme (a l'estiu); De PC a mòbil, més informació de descàrrega segons els calamars, les gambes, els escamarlans i les cloïsses el model de mòbil al web del Consorci d'Arenys de Mar; les mongetes o fesols del ganxet de www.costadebarcelonamaresme.cat Malgrat de Mar i Palafolls, i els bolets del baix Maresme (a la tardor). Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme La cuina, amb predomini de suquets de peix i estofats amb les hortalisses pròpies de la terra, té un complement acreditat: la denominació d'origen d'Alella, famosa, sobretot, per la qualitat dels vins blancs. PRODUCTES DE LA TERRA, ARTESANIA ALIMENTÀRIA Tradicionalment la comarca del Maresme ha estat Per donar suport al sector de l'agricultura i de l'artesania vinculada a l'agricultura i a la pesca, i s'han considerat alimentària, el Consell Comarcal del Maresme i la aquests sectors com activitats econòmiques Diputació de Barcelona treballen conjuntament per tirar importants, que en els últims anys s'han relacionat endavant un projecte anomenat "Productes de la terra íntimament amb els sectors turístic, gastronòmic i - Artesania alimentària", que inclou una sèrie d'accions cultural. que han de servir per donar a conèixer els productes alimentaris de qualitat que es fan al Maresme, per El pèsol és un dels conreus amb més tradició a la millorar-ne la comercialització i per preservar-ne les comarca del Maresme. Tot i que actualment se'n conreen varietats tradicionals, com els pèsols garrofal i floreta. diverses varietats, les més arrelades a la comarca i les més apreciades són les varietats garrofal i floreta. Volem agrair la feina feta a totes les persones que han Alguns pagesos que conreen aquestes dues varietats fet possible la celebració de les Jornades en comercialitzen la producció principalment mitjançant Gastronòmiques del Pèsol del Maresme, i molt la venda directa o en petites botigues i parades dels especialment als pagesos i les pageses que amb la mercats municipals del Maresme. Els pagesos del seva dedicació al conreu del pèsol del Maresme fan Maresme conserven la llavor que produeixen ells possible aquestes celebracions, ja que darrere d'unes mateixos d'un any per l'altre. jornades gastronòmiques sempre hi ha un producte de A Llavaneres el pèsol té marca de garantia que l'acredita. qualitat, ja sigui el pèsol, la maduixa, el fesol del ganxet... Aprofitem aquesta oportunitat per donar a conèixer els Incorporar a l'oferta gastronòmica dels restaurants de productors de pèsol garrofal i floreta que formen part la comarca el pèsol del Maresme permet donar identitat del cens del projecte "Productes de la terra - Artesania a la cuina que es fa als fogons de la comarca i vincular- alimentària". Per formar part del cens, consulteu la web la al territori que ens envolta, i permet mantenir el www.ccmaresme.cat apartat Promoció Econòmica - conreu d'aquestes dues varietats de pèsols i l'activitat Productes de la terra. agrícola de la comarca. Les Jornades Gastronòmiques del Pèsol són una oportunitat excel·lent per degustar Consell Comarcal del Maresme aquest llegum tan apreciat en els restaurants del Maresme que hi participen. Productors de pèsol del Maresme Argentona Sant Andreu de Llavaneres BELLATRIU SCP HORTA FAMILIA RABASSA 657 98 22 19 660 59 46 56 bellatriu@hotmail.com frabassa@gmail.com HORTA MARC PERA Cabrera de Mar 629 96 47 99 PERE RIBOSA rosaperavi@gmail.com 646 53 64 27 HORTA MARCÓ HORTICULTURA NOE 649 33 47 98 609 46 92 15 marc@hortamarco.com noexufre@hotmail.com HORTA GRAUPERA 610 77 11 36 Calella pesolgarrofal@hortagraupera.com JOAQUIM GINESTA HORTA MARRÉ 619 32 95 93 636 78 56 49 ginesta1@hotmail.com immagomez@hotmail.es Mataró HORTA PERA Tel. 659 16 66 60 hortapera@telefonica.net Cooperatives agràries, venda directa de pèsols al consumidor Malgrat de Mar Palafolls AGRÍCOLA EL PROGRÉS GARBÍ SCC CONCA DE LA TORDERA SCCL 93 765 41 12 93 762 03 52 xavierprogresga@terra.es ramon@concadelatordera.com Bacallà confitat amb pèsols a la catalana Mar i muntanya Per fer el bacallà: Ingredients per a 6 persones: Ingredients: 1 kg de sepioles / 1/4 kg de picada de porc / 1/4 de kg de picada de vedella 4 talls de morro de bacallà, dessalat / 1 botifarra negra / 1 litre d'oli de gira-sol / 1 kg de pèsols / 1/2 kg de bolets de temporada variats / 2 cebes de Figueres Preparació: / 1 got de vi blanc sec afruitat / 2 cullerades de confitura de tomàquet / 3 grans Posem l'oli al foc, en una cassola, tenint en compte que el bacallà ha de quedar d'all / la molla d'una llesca de pa / 1 ou / farina / julivert / oli d'oliva 0,4 completament submergit. Quan l'oli estigui calent (100 ºC), el retirem del foc / sal i pebre i hi incorporem el bacallà, amb la pell cap amunt. Ho deixem confitant (sense foc, uns 10 minuts). Preparació: En una paella, fregim la botifarra negra, tallada a rodanxes, i la reservem. Barregem la picada de porc i vedella amb un gra d'all picat, sal, pebre i la molla Per fer els pèsols a la catalana: de pa estovada amb un ou batut. A continuació fem les mandonguilles, fent (Ingredients per a 4 persones) unes boletes regulars, les enfarinem i les fregim amb oli d'oliva. una ceba grossa / tres tomàquets madurs / un tronc de canyella / una fulla de Netegem les sepioles, saltegem els bolets a foc fort, prèviament nets i llorer / una branca de menta / dos talls de panxeta (carn salada) / un kg de trossejats, els salpebrem i els flamegem amb un raig de conyac. pèsols / una botifarra blanca / una botifarra negra / sal i aigua Sofregim la ceba de Figueres tallada a la juliana. Quan estigui rossa, hi posem els dos alls picats i els donem unes quantes voltes a la cassola. A continuació Preparació: hi posem les sepioles i les deixem coure fins que s'evapori l'aigua que porten. Tallem una ceba a daus petits i la sofregim amb un tros de canyella i una fulla Hi afegim les dues cullerades de confitura de tomàquet i els donem unes voltes de llorer. Quan estigui daurada, hi afegim tres tomàquets sense llavors i, una a la cassola. Tot seguit hi aboquem el got de vi blanc. vegada estiguin ben sofregits, hi posem la carn salada tallada a bocins i una Ho deixem estofar uns 5 minuts, i a continuació hi afegim els pèsols, les branca de menta. Tot seguit hi aboquem els pèsols, els cobrim d'aigua i els mandonguilles i l'aigua necessària per cobrir-ho. deixem coure entre una hora i mitja i dues, fins que la redueixin. Un cop cuits, Ho tapem i ho deixem coure uns 10 minuts. Després hi afegim els bolets, ho hi posem la sal, la botifarra blanca i la negra, tallades a rodanxes. Deixem que rectifiquem de sal i pebre i ho deixem coure fins que els pèsols estiguin al faci xup-xup cinc minuts i ja estarà acabat. dente. Muntatge del plat: Al moment de servir-ho hi posem un all i oli negat o all i julivert. Posem el bacallà al centre del plat, amb la pell cap a baix, i amb els pèsols i la botifarra al voltant. Restaurant L'Era, Arenys de Munt Aquest plat harmonitza amb el vi DO Alella Marqués de Alella Blanc Allier Recepta d'en Josep Abril, del restaurant Xeflis, Cabrils (Celler Marqués de Alella) Aquest plat harmonitza amb el vi DO Alella Foranell Picapoll (Celler Quim Batlle) Mandonguilles de sèpia amb pèsols de Llavaneres Jarret de vedella amb pèsols Ingredients per a 4 persones: Ingredients per a 4 persones: Per a les mandonguilles: 4 jarrets de 300 g cadascun / 2 cebes de Figueres / 1 pastanaga / 1 cabeça 1 ou / 2 sèpies / 100 g de botifarra crua / all i julivert / farina d'all / 1 fulla de llorer / sal i pebre / 3 cullerades d'oli d'oliva / 2 tomàquets / conyac / 1 kg de pèsols desgranats Per als pèsols: 4 kg de pèsols de Llavaneres frescos sense pelar / 1 manat d'alls tendres / 4 Preparació: cullerades de tomàquet fregit / oli / 350 g de salsitxes amb tòfona / 1 copeta Els jarrets podem dir a la carnisseria que ens els lliguin. de vi ranci / 50 g de cansalada ibèrica / sal i pebre En una cassola posem l'oli i els jarrets, prèviament salpebrats. Quan ja tinguin un color daurat, hi afegim la ceba, la pastanaga, els alls i el Preparació: llorer. Ho coem tot fins que la ceba quedi transparent i hi afegim el tomàquet Primer peleu els pèsols i feu coure la sèpia en una paella amb oli fins que i el conyac; si tenim un brou lleuger s'hi pot anar tirant, o aigua. s'estovi. Després talleu-la ben petita i poseu-la en un bol juntament amb la Una vegada acabada la cocció, traiem els jarrets i ho passem tot pel colador botifarra, també tallada ben petita. Afegiu-hi els ous, la sal, el pebre i l'all i el xinès. Tornem a la cassola el suc resultant, els jarrets i els pèsols i deixem que julivert picats i barregeu-ho bé. Tot seguit, feu les mandonguilles, enfarineu- faci xup-xup fins que els pèsols estiguin cuits. les i fregiu-les en una paella amb oli. A continuació, fregiu les salsitxes. Quan estiguin una mica rosses, aboqueu-hi el vi ranci i flamegeu-les. Un cop s'hagi La Teca, plats cuinats, Argentona evaporat tot l'alcohol, afegiu-hi la cansalada, l'all tendre picat, el tomàquet Aquest plat harmonitza amb els vins DO Alella Ivori vi negre (celler Alella Vinícola) i fregit, les mandonguilles i els pèsols. Remeneu-ho bé i deixeu-ho Roura 3 Ceps Criança (Celler Roura) coure tot junt durant 10 minuts. I ja podreu posar-ho al plat. Restaurant El Racó del Navegant, Sant Andreu de Llavaneres Aquest plat harmonitza amb el vi DO Alella Pansa Blanca (Celler Alta Alella) Caldes d'Estrac Faves i pèsols a la catalana La Vinya Els plats s'ofereixen el cap de setmana Av. Maresme, 24 Tel. 93 763 02 42 - 93 763 00 65 El Molí Plats: Consolat de Mar, 43 Porc senglar amb pèsols Tel. 93 760 30 14 Bacallà amb pèsols Pèsols ofegats amb cansalada i botifarra Cal Tinco negra Ctra. Sant Cebrià, 2 Tel. 93 760 20 98 Restaurant Martri Centre, 3 Gran Sol Tel. 93 763 11 15 Ctra. N-II Plats: Tel. 93 760 00 51 Pèsols a la catalana Pollastre de pagès amb pèsols i Restaurant pizzeria Xaloc carxofes Dr. Furest, 22 Conill de caça de pagès amb pèsols Tel. 93 760 23 91 Pim Pam Pum El Sot del Morer Av. Maresme, 33 El Sot del Morer Tel. 93 763 25 66 Ctra. N-II Sèpia amb pèsols Sant Pol de Mar Tel. 93 760 11 05 Sauleda Pastissers. Altres visites recomanades al Càtering i alta pastisseria De l'11 de març al 3 de maig municipi: Sot de les Vernedes, 20 > Vista panoràmica des del peu de Tel. 93 763 03 30 Sant Pau l'Ermita de Sant Pau Pèsols ofegats amb botifarra Nou, 10 > El Passeig del Dr. Furest o de La Punta Tel. 93 760 06 62 Plat: Altres visites recomanades al Primavera d'hivern municipi: Pèsols del Maresme amb botifarra negra Sant Cebrià de > Església parroquial d'estil gòtic > Passejada per les vinyes elaborada a la casa Es tracta d'un primer plat Vallalta Casa Tarano I Jornades Gastronòmiques de la Nou, 3-5 Cuina del Pèsol a Sant Cebrià de Tel. 93 760 06 59 Vallalta Plats: Pèsols amb sèpia Del 12 de març al 17 d'abril Caminetto La Cuineta del Polígon Sangiovese Mataró Camí Ral, 407 Abat Escarré, 25 (Pla d'en Boet) Sant Josep, 31 Tel. 93 796 14 28 Tel. 93 758 63 28 Tel. 93 741 02 67 XIV Jornades Gastronòmiques del info@rte-caminetto.com Plats: info@sangioveserestaurant.com Plat de Mataró Plats: Crema de pèsols Plats: Pèsols amb sèpia i patates Truita de pèsols amb ceba de Figueres Pèsols ofegats Amanida de pèsols de Mataró amb Concurs de restaurants Pèsols estofats cargols de mar i tomàquets secs Del 16 de març al 30 d'abril L'Harmonia Suquet de pèsols de Mataró amb Can Bruguera Cristina, 18-20 cloïsses i espardenyes Presentació de les Jornades Veïnat de Valldeix, 23 Tel. 93 790 32 39 Gastronòmiques del Plat de Tel. 93 790 36 43 Plats: Port Central Mataró 2011 www.canbruguera.com Faves i pèsols a la catalana Port de Mataró, local 21 Dimecres 16 de març a les 12 h, a l'Espai e-Àgora del Mercat de la Plaça de Cuba El plat de Mataró només s'ofereix els Altres plats de pèsols al menú entre Tel. 93 755 12 61 de Mataró. caps de setmana setmana portcentral_21@hotmail.com Acabat l'acte s'oferirà un tast del Plat de Pèsols a la catalana Nota: Tots els establiments relacionats Mataró a càrrec de l'Escola de Restauració i La Morera serveixen el plat de Mataró -els pèsols amb Cambreria del Gremi d'Hostaleria i Turisme Can Manolo Av. del Maresme, 507 sèpia i patates- mentre duren les Jornades de Mataró i el Maresme. Pepeta Moreu, 10 Tel. 93 796 07 54 en forma de tapa, menú o a la carta. Ho organitza: Gremi d'Hostaleria i Turisme Tel. 93 798 28 92 Faves i pèsols Altres visites recomanades al de Mataró i el Maresme. municipi: Hi col·labora: IMPEM Can Rosendo La Piscina > Rutes i visites guiades i audioguiades Pesolada popular Port de Mataró, local 15-16 Passeig del Callao, s/n gratuïtes des de l'Oficina de Turisme. Tel. Diumenge, 27 de març a les 12 h a la Tel. 93 790 76 13 Tel. 93 796 28 06 93 758 26 98 Plaça de Santa Anna de Mataró. Pèsols ofegats amb botifarra blanca i Plats: Ho organitza: Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme. negra Pèsols a la francesa Pèsols saltejats amb pernil i bacó Vilassar de Dalt Hi col·labora: IMPEM El Delfín Ctra. N-II, km 649 LARU, Unió recreativa FE El Racó de Can Feliu Bocca Restaurant Tel. 93 790 32 52 Riera de Can Gener, s/n Àngel Guimerà, 41 Pl. d'Espanya, 18 Tel. 93 753 29 16 Pèsols ofegats (Camí de Can Bruguera) Tel. 93 741 12 69 Faves i pèsols ofegats amb botifarra (Els caps de setmana; entre setmana Tel. 93 790 52 01 bocca@boccarestaurante.com blanca, negra i bacó per encàrrec) Pèsols amb pernil Gamba vermella d'Arenys confitada Restaurant participant a les Jornades sobre emulsions de pèsols del Maresme del Plat de Mataró i d'ou Iluro Nou Mundial La Rambla, 14 Camí Ral, 548 Tel. 93 790 32 08 Tel. 93 798 15 97 Altres visites recomanades al Ca l'Oliva clara.iluro@hotmail.com Diferents plats de pèsols al menú diari municipi: Veïnat de Cirera, 29 > Forns romans La fornaca Plats: Tel. 93 798 66 50 > Museu Cau del Cargol Pèsols ofegats Pèsols saltejats > Dolmen de la Roca d'en Toni Ca l'Estrany Sal i Pebre Jarret de vedella amb pèsols Cabrera de Mar Camí de Coll de Port, 19 Ptge. dels Horts de la Santa Creu, s/n Restaurant participant a les Jornades Tel. 93 750 70 66 Tel. 93 753 80 90 del Plat de Mataró El Mirador de l'Alba Pèsols ofegats amb botifarra negra i Plats: Ctra. N-II Km 643. Edifici Quadis. Pis pernil ibèric d'aglà Sípia amb pèsols Sant Jaume Tel. 93 754 26 21 Crema de pèsols i cruixent de pernil Sant Jaume, 15 miradoralba@gmail.com Cal Gras Pèsols amb cloïsses Tel. 93 797 00 01 Restaurant participant a les Jornades Cal Gras, 4 santjaume.restaurant@gmail.com del Plat de Mataró Tel. 93 753 19 53 Spla Sèpia amb pèsols i patates Plats: Emília Carles, 18 Restaurant participant a les Jornades Altres visites recomanades al Pèsols a la catalana Tel. 93 753 19 06 del Plat de Mataró municipi: Sípia amb pèsols Crema de pèsols del Maresme amb > Castell de Burriac Faves i pèsols a la catalana bacallà confitat Les Ginesteres > Clos arqueològic de Can Modolell. Urb. Les Ginesteres Santuari de l'època imperial romana Can Rin Xaret Tel. 93 797 02 55 Torrent Roig, 2 Can Xurroia, 3 restaurantlesginesteres@hotmail.com Tel. 93 750 90 01 Tel. 93 750 75 49 Pèsols del Maresme floreta o garrofal Cabrils Sopa de pèsols amb botifarra negra i ou Pèsols a la catalana amb múrgules fresques Del 18 de març al 3 de maig Hort Cabrils Altres visites recomanades al Terracotta Pg. Martínez Valls, 8 municipi: Gran, 64 Presentació de les Jornades a Tel. 93 750 86 71 / 93 753 33 50 > Arborètum de Catalunya, zona verda Tel. 93 756 04 57 l'Hotel d'Entitats amb 30.000 m2 amb els diferents info@terracottarestaurant.com 18 de març per la tarda Hostal de la Plaça ecosistemes de Catalunya Crema de pèsols amb bruniosse de Axol Pl. Església 32 > La creu de Montcabrer pernil Arboç, 6 Tel. 93 753 19 02 Saltejat de pèsols i verdures amb ou del corral de casa i cruixent de porc Tel. 93 753 86 45 Plats: Faves i pèsols del Maresme ofegats amb botifarra blanca i negra Argentona Arròs de pèsols amb bacallà Nyoquis de pèsols amb parmesà a la Tiramisú a l'estil del xef catalana Hotel Mas de Baix Del 19 de març al 30 d'abril Pg. Tolrà, 1 Bar de la Plaça Vieires amb Albariño, papada i pèsols Can Raimi Pl. Nova, 4 Tel. 93 753 80 84 Ctra. d'Òrrius Xeflis Pèsols amb cloïsses Tel. 93 756 11 37 Tel. 93 756 16 99 / 675 94 84 51 / bolipil@hotmail.com Ctra. de Vilassar de Dalt, 15 675 94 84 66 Pèsols ofegats Tel. 93 750 89 83 La Mossegada Pèsols amb pernil Plats: Torrent Roig, 9 Altres visites recomanades al Pèsols a la catalana Tel. 93 750 80 39 La Teca, plats cuinats municipi: Faves i pèsols a la catalana Plats: General Llauder, 46 > La Ruta per les fonts d'Argentona Plat de Mataró Pèsols amb botifarra negra Tel. 93 756 13 49 > Museu del Càntir Bacallà confitat amb pèsols a la catalana Mandonguilles amb sèpia i pèsols isalateca@gmail.com > Rutes Tast Argentona i Coneix Argentona Collsacreu Sant Vicenç de Malibú Riera de Torrentbò, 1 Arenys de Munt Ctra. d'Arenys de Munt a Sant Celoni, Montalt Tel. 93 791 21 23 restaurantmalibu@hotmail.es km 7,8 Tel. 93 793 84 99 www.restaurant-malibu.es www.restaurante-collsacreu.com Pèsols ofegats a la catalana Menú: Pèsols amb sèpia i mandonguilles Pèsols a la catalana Possibilitat de 1/2 ració Vedella amb pèsols Postres Montaltmar Av. Montaltmar, 1 Triclinium Tel. 93 791 10 17 Rambla de Francesc Macià, 34 www.montaltmar.com Tel. 93 793 71 93 info@montaltmar.com www.facebook.com/triclinium Dilluns tancat Plats: Pèsols de la floreta ofegats Jarret de vedella amb pèsols Truita de pèsols i carreretes Altres visites recomanades al municipi: Altres visites recomanades al > Parc dels Germans Gabrielistes municipi: > Torre de guaita Can Valls > Parc de Can Jalpí > Museu de fauna vertebrada Jordi Puigduví (edifici La Central, parc de Can Jalpí) > Ruta de les masies Tota la informació la podreu trobar al nou Punt d'Informació d'Arenys de Munt (edifici La Central, parc de Can Jalpí) Vilassar de Mar III Jornades del Pèsol a Vilassar de Mar De l'1 al 30 d'abril Nova Atlàntida Narcís Monturiol, 23 Tel. 93 759 46 49, ext. 3 Primer: Pèsols estofats amb botifarra negra, blanca i menta Segon: Filets de llenguado amb pèsols, ceba tendra i secret ibèric Atlàntida 2 Av. Carles III, 48-54 Tel. 93 759 46 49, ext. 1 Primer: Amanida de pèsols amb foie amb perfum de xerès Segon: Pèsols del Maresme amb cloïsses amb salsa verda El Sot Dr. Masriera, 18 Tel. 93 759 00 51 Dilluns no festiu i diumenge nit tancat Pèsols (de la floreta) ofegats amb botifarra negra i cansalada Aquest plat s'ofereix el cap de setmana El Terral Sant Joan, 46 Tel. 93 750 69 15 Tancat dilluns tot el dia i nits de diumenge a dijous Sant Andreu de Llavaneres 12A FESTA DEL PÈSOL Del 7 al 10 d'abril Sant Andreu de Llavaneres 7 d'abril Restaurants participants: 9 i 10 d'abril 21 h. 4t sopar del pèsol i lliurament de la 5a Can Jaume De 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Exposició i distinció Pèsol d'Or. Tel. 93 792 69 60 venda de productors de pèsols i Cal inscripció i pagament previ Carns Giralt comerciants. Tel. 93 792 8647 Lloc: parc de Ca l'Alfaro 8 d'abril La Taverna del Port 10 h. Intercanvi escola i municipi. Tel. 93 792 73 03 Durant el dos dies d'exposició i venda de Lloc: plaça de la vila productes hi haurà una parada en la qual El Racó del Navegant es podran comprar els tiquets per al sopar 11 h. Taller de cuina del pèsol. Tel. 93 792 86 13 de dissabte i per a la degustació de Lloc: passeig de la Mare de Déu de Montserrat Cooperativa Agrícola Llavaneres diumenge i també diferents materials de Tel. 93 792 73 51 la festa, com gorres, globus i davantals. 9 d'abril De 10 a 14 h i de 18 a 23 h. 4t Musicart. Jaume Gratacós Trobada de música i art al carrer. Tel. 93 795 22 05 Lloc: passeig de la Mare de Déu de Montserrat. / 606 389 063 Per participar al Musicart cal inscripció prèvia, El Picarol que es pot fer personalment a l'OAC o a través Tel. 93 792 61 67 del formulari del web municipal www.santandreudellavaneres.cat. Club Nàutic El Balís Tel. 93 792 63 26 De 18 a 19.30 h. Anem a jugar! Activitat El Racó de l'Àngel infantil amb recuperació dels jocs tradicionals Tel. 93 792 85 08 de cucanya Las Palmeras 21 h. 3r sopar popular del pèsol garrofal Tel. 93 793 00 44 Lloc: parc de Ca l'Alfaro El Cau del Good Tel. 93 795 26 45 Pins Mar Tel. 93 792 69 02 Forn Sant Andreu Tel. 93 792 84 18 Expositors: 10 d'abril Restaurants participants: Coca de Llavaneres: Horta Rabassa Jaume Gratacós 12 h. Degustació dels pèsols Can Blidu Masia Bartrés Pastisseria Sala Tel. 93 792 67 71 Tel. 93 795 22 05 ofegats de Llavaneres elaborats Passeig de Joaquim Matas, 31 Camí de la Masia, 6 De Munt, 36 / 606 389 063 pels restauradors de la vila i Tel. 93 795 26 41 Tel. 93 792 70 01 Tel. 93 792 60 48 Horta Marré Tel. 93 792 67 47 Cafeteria El Picarol d'altres delícies ofertes pels El Racó del Navegant Pins Mar Forn Sant Andreu Tel. 93 792 61 67 diversos establiments de Sant Port Balís Passeig Marítim, 86-100 Passeig de Joaquim Matas, 23 Horta Marcó Andreu de Llavaneres: coca de Tel. 93 792 86 13 Tel. 93 792 69 02 Tel. 93 792 74 23 IES Llavaneres Tel. 93 792 84 18 Estand per a la Llavaneres, vins, cava i altres Grup Graupera Can Morera dels Tarongers Horta Graupera promoció del viatge de productes. Passeig de les Monges, 48 Pg. de les Alzines, 16-18 Menjars i beguda diversos: Tel. 93 792 85 97 final de curs Lloc: parc de Ca l'Alfaro Tel. 93 792 64 47 Tel. 93 792 93 51 Carns Giralt Pg. de la Mare de Déu de Autoservei Sant Pere Escola Sant Andreu i Vil·la Minerva El Pou de Llavaneres Montserrat, 15 Tel. 93 792 70 74 Escola Serena Vall Camí Pas del Pla, 3 Av. Sant Andreu, 43 Tel. 93 795 20 03 Autoservei Tresserras Estand de la comissió Tel. 93 792 61 04 Tel. 93 792 76 93 Tel. 93 792 65 45 del viatge de final de Cooperativa Agrícola Llavaneres curs de 6è Can Jaume Restaurant Club Nàutic El Balís Av. de Sant Andreu, 32 Pesca Salada / El Racó Port Balís Port Balís Tel. 93 792 73 51 Tel. 93 792 78 26 Ajuntament Tel. 93 792 69 60 Tel. 93 792 63 26 Estand per a l'exposició Jaume Gratacós Farnés i venda de tiquets i La Taverna Del Port El Cau del Good Port Balís Passeig de les Monges, 2 Minerva, 33, planta 0, porta 1 Tel. 93 792 60 96 material divers de la Tel. 93 795 22 05 - 606 389 063 fira, com gorres i Tel. 93 792 73 03 Tel. 93 795 26 45 Flors i Plantes Sibilla davantals, gestionat Tel. 93 792 60 23 Mas Nadal / La Caleta Las Palmeras El Picarol per l'associació La Veïnat d'Avall, 8 Ctra Nacional II, km 652 De Munt Pastisseria Sala Dona per la Dona Tel. 93 792 72 44 Tel. 93 793 00 44 Tel. 93 792 6167 Tel. 93 792 60 48 Horta Marc Pera La Panificadora Sabors Forn Sant Andreu Tel. 629 96 47 99 Del Doctor, 17, baixos D'Avall, 9 Tel. 93 792 84 18 Tel. 93 792 80 85 Tel. 93 792 80 84 Carns Giralt Nostrum Llavaneres El Racó de l'Àngel Tel. 93 795 20 03 Camí de la Masia, 5, local 1 Traves. de St Pere, 31, local 10 Tel. 93 792 94 56 Tel. 93 792 85 08 Cooperativa Agrícola Llavaneres Las Palmeras El Italiano Tel. 93 792 73 51 Ctra. Nacional II, km 652 Port Balís, 7 Tel. 93 793 00 4 Tel. 93 792 90 79 >> gratuït via bluetooth a les oficines de turisme del Maresme >> del PC al mòbil >> via URL introduint http://maresme.batuin.mobi al navegador del mòbil >> Més informació a www.costadebarcelonamaresme.cat Edició: www.costadebarcelonamaresme.cat Col·laboren: Institut Municipal de Promoció Econòmica, Ajuntament de Mataró Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres Ajuntament de Cabrils Ajuntament de Vilassar de Dalt Ajuntament de Sant Cebrià de Vallalta Ajuntament d'Argentona Ajuntament d'Arenys de Munt Ajuntament de Vilassar de Mar Ajuntament de Caldes d'Estrac Descarrega't la guia del Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Ajuntament de Sant Pol de Mar Maresme al teu mòbil Ajuntament de Cabrera de Mar Entitats: Informació i menús a www.costadebarcelonamaresme.cat Tel. 93 741 11 61 El Consorci no es responsabilitza dels canvis de programació de darrera hora, ni de l'anul·lació d'esdeveniments.