L'Ajuntament exigeix responsabilitat per posar punt final als actes incÝvics entorn de les col˛nies de gats controlades

El consistori demana la colĚlaboraciˇ ciutadana per agilitzar la identificaciˇ dels autors/es que sabotegen darrerament les col˛nies de gats controlades, en especial la que es troba situada al CamÝ de Can Cabot de Munt.

LlavaneresEscut

AtŔs que hi ha persones que es dediquen a deixar deposicions de gossos a l'interior de les menjadores de les col˛nies de gats controlades i tambÚ retiren el pinso d'aquests espais, l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres demana la colĚlaboraciˇ dels ve´ns i ve´nes per denunciar els/les infractors/es. En cas de disposar d'informaciˇ, es prega contactin amb la Policia Local a travÚs del telŔfon 93 792 69 69 o bÚ per correu electr˛nic a l’adreša pl046@ajllavaneres.cat. Tots els avisos rebuts seran tractats de manera confidencial.

El consistori recorda que els gats de carrer estan protegits per la llei i es consideren animals domŔstics. Agredir o matar un animal pot ser castigat amb multes i penes de presˇ. L’ordenanša municipal de protecciˇ, control i tinenša d’animals es pot consultar a l'espai web www.ajllavaneres.cat/salutpublica.

L'Ajuntament porta a terme un projecte de control i gestiˇ de les col˛nies, des de l’any 2010, amb la colĚlaboraciˇ de l'Associaciˇ d'Ajuda a la Defensa d'Animals de Llavaneres (Adall), entitat encarregada de la gestiˇ de les col˛nies de gats de carrer al municipi i que es fa cÓrrec del cost de l'alimentaciˇ. El mŔtode que s'utilitza per al control de les col˛nies Ús el CER (captura, esterilitzaciˇ i retorn). En aquests moments, per˛, els actes incÝvics dificulten la ingent tasca diÓria de l'associaciˇ, que ha de dedicar mÚs esforšos i recursos per mantenir les col˛nies de gats en condicions ˛ptimes.

Totes aquelles persones interessades a adoptar un/a gat/a, es poden posar en contacte amb Salut P˙blica de l'Ajuntament o l’Adall. Tenir un animal de companyia requereix responsabilitats perquŔ afecta un Ússer viu, sensible i vulnerable, el qual necessita cures i atencions diÓries, per aix˛ es prega compromÝs i una tinenša responsable.

Informaciˇ publicada el 31 d'octubre de 2017