Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Ārea de Serveis a les Persones Cultura i Festes Biblioteca Font i Daniel Ālbums de fotos
Llavaneres va festejar, diumenge 19 de marį, l'homenatge al primer bibliotecari de la vila. Recordem el bateig, amb fotos!

La Biblioteca Municipal de Llavaneres va celebrar amb una gran jornada festiva, diumenge 19 de marį, que des d'aquest 2023 l'equipament llueix el nom del primer bibliotecari de la vila: Enric Font i Daniel (1927-2017). Font i Daniel, popularment conegut com el senyor Font, va ser un home de lletres, culturalment molt inquiet i molt implicat en la vida social del poble, perō sobretot Llavaneres li ha d'agrair dues coses: que el 9 de maig de 1973 fes possible la inauguraciķ de la primera biblioteca del poble i que s'hi tornessis a impartir classes de catalā. Grācies per tant!

La jornada de bateig de la Biblioteca, organitzada per la Regidoria de Participació Ciutadana, va començar amb la descoberta de la placa commemorativa que, a partir d'ara, recordarà tots els usuaris qui va ser Font i Daniel: el primer bibliotecari de Llavaneres. La placa la va descobrir l'alcalde, Nani Mora, acompanyat dels exalcaldes Víctor Ros i Josep Ferrer, dels regidors Xavier Noms, Gerard Viladomat, Mateu Pou i la primera tinent d'alcalde Gemma Martín. També hi van assistir el director de la Biblioteca, ara de baixa, Manel Aires, i de l'actual directora de l'equipament, Bàrbara González. En representació de la Diputació, hi va assistir Irene Feliu, cap de Biblioteques del Maresme. La idea de batejar la biblioteca sorgeix dies després de la defunció d'Enric Font i Daniel, com a suggeriment de la família. La proposta comença a prendre forma amb el suport del Patronat del Museu Arxiu de Llavaneres i, posteriorment, amb la Comissió Municipal del Nomenclàtor,. Finalment, s'aprova per unanimitat en la sessió plenària de l'1 de desembre de 2022. 

Va ser una gran festa, una jornada de portes obertes amb diferents activitats. Hi havia propostes per als més petits i el públic familiar: una hora del conte especial a la sala infantil amb l'Assumpta Mercader; una sala que tot just estrena nou mural elaborat per l'artista Ull Distret; i també jocs gegants, al parc de Can Matas. A més, els assistents podien anar passejant per tot l'espai de la biblioteca i descobrir-hi l'exposició de fotos que s'hi havia preparat: amb les cobertes dels contes editats per l'Ajuntament els darrers anys (dedicats al futbol, als gegants, als gats del Museu, als pèsols...), amb imatges antigues de Font i Daniel i de la primera biblioteca a la planta baixa de l'ajuntament i amb alguns elements decoratius, com ara els gegants de Llavaneres i el gegantó Andreuet...  A més, es podien fer fotos amb el marc d'Instagram de la jornada per pujar-les a les xarxes i també visionar el vídeo commemoratiu en què s'explica qui va ser Font i Daniel. 

Paral·lelament, a la sala d'actes de la Biblioteca, el regidor de Comunicació, Gerard Viladomat, va presentar el Llibre d'estil de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, una eina que neix com un referent en el dia a dia de la corporació, com a model d'ús de la llengua catalana i, alhora, que ha de permetre dotar-nos d’un llenguatge administratiu modern, clar i àgil per millorar la comunicació amb els nostres veïns. Ho va fer acompanyat de tres dels quatre autors del manual. Coordinat per la filòloga Neus Nogué Serrano, l’equip de redactors ha estat integrat també pels filòlegs Dolors Batet Trias, Xavier Fargas Valero i Eulàlia Salvat Golobardes.

Com a final de festa, al parc de Can Matas, es va servir un aperitiu popular que va estar amenitzat pel jazz de la formació 4 little birds. A més, tots els assistents van ser obsequiats amb una caixa de confits com a recordatori del bateig i es van poder endur a casa un tríptic en què es recull la història d'aquests cinquanta anys de biblioteca.

 El tríptic 

Tríptic

Tríptic

Fitxer: TripticBibliotecaFontiIDaniel.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 1000.55 kB

 El vídeo