Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals 2016 Poesia i +
El festival Poesia i + de la Fundació Palau programa per a divendres 8 de juliol un recital amb tres poetes i una trobada amb el director de cinema català més internacional i singular. Una nit de poesia i cinema

Albert Serra

El festival Poesia i +, que impulsa la Fundació Palau de Caldes d'Estrac i que aquest any s'estèn ja a set municipis del Maresme, arriba a Llavaneres la nit de divendres 8 de juliol i ho fa posant el focus en la relació que hi ha entre poesia i cinema: un idil·li que els convidats confessaran amb entusiasme davant el públic assistent. L'espectacle serà doble. Per començar, podrem gaudir de 24 versos per segon. La lectura poètica donarà pas a una trobada amb el director de cinema Albert Serra que, ben segur, no deixarà indiferent ningú. Hi haurà servei de bar: una food truck que servirà creps i begudes.

Save

Save

Save

Save

Divendres 8 de juliol – Sant Andreu de Llavaneres
Jardins de Can Caralt

24 VERSOS PER SEGON
21:30 h

Miriam Cano  Francesc Gelonch  Esteve Plantada

La nit començarà amb 24 versos per segon, un recital amb Míriam Cano, Francesc Gelonch i Esteve Plantada, tres veus poètiques que escriuen versos en què hi conflueixen influències del cinema. Podrem descobrir 24 fotogrames per segon d'algunes pel·lícules que. combinats amb la lectura de poemes, podran trasbalsar-nos.

Miriam Cano acaba de publicar Ancoratge (Edicions Terrícola, 2016). L'any 2013, va guanyar el premi de poesia Martí Dot amb Buntsandstein (Viena Edicions, 2013). Escriu crítiques de cinema i música i col·labora habitualment a diversos mitjans d'àmbit cultural com Catorze, Nació Digital, Gent Normal, Catalunya Música o El Punt Avui.

L'any passat, Esteve Plantada va publicar Fosca límit (2015, AdiA Edicions) el darrer poemari d´una trajectòria que va començar al 1997, quan amb A l'ombra dels violins (la Magrana, 1997), va guanyar el premi Amadeu Oller. Ha exercit la crítica literària i cinematogràfica en diferents mitjans de comunicació. Actualment, és el cap de cultura de Nació Digital.

La mandra no és un ocell (LaBreu, 2016) és el primer i esperat poemari de Francesc Gelonch, poeta que a més s´ha dedicat a la pintura, la fotografia, la gestió cultural i el cinema experimental. És autor dels cincs curtmetratges Papers pintats.

+ A PROP AMB ALBERT SERRA
22:30 h

+ a prop és un espai per conèixer amb més profunditat un creador i la seva relació amb la poesia. El festival estrena aquest nou format amb Albert Serra, el director de cinema més internacional i singular de casa nostra. Quins poetes llegeix? Com dialoguen la poesia i el cinema en la seva obra? Quins són els versos que l'han influenciat? Hi ha poemes rere El cant dels ocells (2009), Història de la meva mort (2013) i La mort de Lluís XIV (2016)?

Conclourà la seva intervenció la projecció de Cubalibre (2014), un curtmetratge musical de divuit minuts de durada creat durant la dOCUMENTA (13) de Kassel. Es tracta d´un homenatge a Fassbinder i al seu actor Günter Kaufmann amb l'estil inconfusible del català.

Save