Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2016 Festa Major de la Minerva 2016

Fira d’atraccions
Horari: divendres, dissabte i diumenge: de 17 h a 2 h; dilluns i dimarts: de 17 h a 24 h
Dimarts 19 de juliol les atraccions tenen un descompte del 50% amb motiu del Dia del Nen
Lloc: passeig de Jaume Brutau

Fira d’artesania
Horari: divendres: de 17 h a 24 h; dissabte, diumenge i dilluns: de 10 h a 24 h
Lloc: passeig de la Mare de Déu de Montserrat

Tots els actes són gratuïts, excepte:

- Campionat Popular de Botifarra: 30 € per parella
- XVIII Campionat de Pitch and Putt: 15 € infantil / 20 € adult
- IV Torneig Futbol 7: 120 € per equip. Inscripcions: veteransfutbol@hotmail.com

Poesia i + es projecta a Llavaneres la nit de divendres i ho fa posant el focus en la relació que hi ha entre poesia i cinema: un idil·li que els nostres convidats confessen amb entusiasme davant la càmera i els lectors. 

24 Versos per segon és un recital de Míriam Cano, Francesc Gelonch i Esteve Plantada, tres veus poètiques que escriuen sovint poemes que esdevenen imatges i que alhora sorgeixen de les imatges i del cinema. Els 24 fotogrames per segon d’algunes pel·lícules poden trasbalsar-nos. La lectura dels seus poemes, també.

+ A prop és un espai per conèixer amb més profunditat un creador i la seva relació amb la poesia. En aquesta ocasió el convidat és Albert Serra, el director de cinema més internacional i singular de casa nostra. Conclourà la seva intervenció la projecció de Cubalibre (2014), un curtmetratge musical de 18 minuts de durada. Es tracta d’un homenatge a Rainer Werner Fassbinder i el seu actor Günter Kaufmann amb l’estil inconfusible del català. 

Enguany es commemoren els 400 anys de la mort de William Shakespeare. Per homenatjar la figura d’aquest gran dramaturg, poeta i actor anglès, la Companyia Inestable, amb adaptació i direcció d’Abel Coll, ens presenta Treballs d’amor perduts: El Rei de Catalunya, acompanyat de tres nobles, decideix dedicar-se a l’estudi durant tres anys. Això implica que hauran de tancar i barrar les portes a l’amor. Però l’arribada de la Princesa de França i les seves donzelles no els ho posaran gens fàcil.

“Treballs d’amor perduts” està considerada una de les primeres obres de  Shakespeare, que podria haver escrit el 1594. En la seva estructura i plantejament es nota certa influència de la Commedia dell’Arte italiana.

Campionat Popular de Botifarra, sistema suís. Les inscripcions es portaran a terme el 9 de juliol, a partir de les 10 h, al pati d’El Casal de Llavaneres

Pedalada popular: cal portar la bicicleta i els complements de protecció (casc, genolleres, colzeres... )

Mesures de seguretat del CORREFOC d’acord amb el RD 563/2010 de 7 de maig:

RD 563/2010 de 7 de maig

a) Cal mantenir portes i finestres tancades, aparadors i vidres protegits, tendals recollits, i no tenir roba estesa o altres elements com banderes, etc.
b) No col·loqueu elements que obstaculitzin el recorregut o el pas fluid de la gent (testos, taules, cadires, vehicles, etc.)
c) No llanceu aigua fins que no hagi acabat l’actuació
d) No encengueu foc ni fumeu a prop del material pirotècnic
e) No envaïu l’espai dels grups d’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres
f) La roba més idònia per participar-hi és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin ben fort els peus

Per poder assistir a la cantada d’havaneres i al castell de focs hi haurà servei gratuït de bus des de la parada de l’avinguda de Catalunya al parc de Sant Pere, i viceversa:

Anada: de 20.30 h a 22.30 h
Tornada: un cop finalitzats els focs i cada 30 minuts

L’activitat astronòmica consta d’una petita xerrada en què es farà referència a la mitologia romana per conèixer els tres déus que s’amaguen darrere de Mart, Saturn i Júpiter i la seva relació amb la deessa Minerva. Tot seguit podem observar planetes i estels brillants amb telescopis.

Reserva de taules i cadires: dijous 14 i divendres 15 de juliol, de 19 h a 21 h, al parc de Ca l’Alfaro.

En els concerts de nit de Ca l’Alfaro hi haurà servei de bar a les Barraques de les entitats.

La Regidoria de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres agraeix a totes les entitats, associacions i particulars la seva col·laboració i participació en els actes de la Festa Major.

LA REGIDORIA DE CULTURA I FESTES ES RESERVA EL DRET DE MODIFICAR AQUEST PROGRAMA SI HI HA CIRCUMSTÀNCIES ESPECIALS QUE HO EXIGEIXEN.