Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Societat 2016 Fira de Tardor 2016
Se celebrarà durant el cap de setmana del 12 i 13 de novembre
Un any més la millor gastronomia de tardor llavanerenca es podrà tastar durant el certamen

ToFira de Tardor 2016rna la Fira de Tardor que se celebrarà el cap de setmana del 12 i 13 de novembre, amb la millor gastronomia local. Oberta a la participació de tots els restaurants i botigues de Llavaneres que ho vulguin i amb artesans d'arreu de Catalunya, el plat fort d'aquesta 18a edició serà la degustació de tapes i begudes més típiques de l'època. Les podreu tastar tant als restaurants que hi participen com a la fira, que obrirà dissabte d'11 a 20.30 h i diumenge de 10 a 15 h.

Cap de setmana de fira i bolets

La programació del cap de setmana començarà amb una recollida popular de bolets pels boscos de Llavaneres, que després s'exposaran a la salFira de Tardor 2014a de plens de l'Ajuntament. No cal que siguin només bolets comestibles però sí que es demana no portar més de tres exemplars de cada espècie. Recordeu collir el bolet sencer. A la tarda, micòlegs de l'Agrupació Micològica Berguedana, identificaran i classificaran tots els bolets recollits. I l'exposició s'obrirà al públic. Tots els boletaires que participin a l'exposició rebran un obsequi d'agraïment i, a més, hi haurà dos premis de 100 € per gastar en el comerç local pel bolet més gros i pel bolet més rar.

La jornada gastronòmica de dissabte acabarà amb el sopar del bolet al restaurant Vil·la Minerva, organtizat també per Can Majó, d'Arenys de Mar, i El Paller, de Premià de Mar.

Diumenge al matí continuarà el tast de tapes i begudes i s'entregaran els premis concurs del bolets i al migdia serà el torn de la tradicional Promoció de Productes Típics i El Toc de Cuinar Poma, en què tots els que ho vulguin podran escriure les seves receptes de poma farcida i bolets, unes receptes que després il·lustraran diferents artistes locals. Hi participaran quatre artistes: Miquel Cavallés, Mercè Armengol, Joaquim Ventura i Emma Agustí.

A la Fira de Tardor hi ha activitats per a tots els públics, també per als més petits. Dissabte al matí a l'avinguda Mare de Déu de Montserrat i al carrer de Munt, el comerç de Llavaneres proposa tallers infantils. A la tarda, ball de gegants d'en Jaume Llull, la Minerva i l'Andreuet, a càrrec del Casal de Llavaneres, i tot seguit, xocolatada de la xurreria La Foresta. A la plaça de la Vila durant tot el dia també hi haurà passejades en poni per a infants, a càrrec de Masplanes. Diumenge hi tornarà a haver tallers adreçats als nanos.

Mostra gastronòmica

Del 12 al 30 de novembre es farà la Mostra Gastronòmica de Tapes de Productes Típics, en què els participants ofereixen diferents tapes i menús de tardor, amb productes de temporada que inclouen pomes farcides a l'estil de Llavaneres, formes diferents de cuinar bolets i la coca de Llavaneres.