Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2017 Festa Major de la Minerva 2017

L’Ajuntament dóna les gràcies a totes les persones i entitats que han fet possible, un any més, un nou èxit de participació i diversió a la #FMinerva17. Els veïns i veïnes del poble van poder gaudir al llarg de quatre dies d’activitats com la 'Sonada d'inici de Festa Major', la cercavila amb els gegants i les colles de diversos indrets de Catalunya, l'actuació d'Hotel Cochambre i el Castell de Focs, entre moltes altres propostes.  

Minerva 2017Sant Andreu de Llavaneres va recuperant a poc a poc la normalitat del dia a dia després de quatre intensos i emotius dies de festa. La vila va acomiadar dilluns 17 de juliol una nova edició de la Festa Major de La Minerva que, un cop més, va deixar instants inoblidables i que perduraran en la retina de molts veïns, veïnes i visitants. L'alcalde de Llavaneres, Joan Mora, expressa que "La Minerva ha esdevingut, un cop més, una gran oportunitat per viure a fons el poble de Llavaneres, per conviure i per compartir; hem sortit al carrer per gaudir de dies de gresca i retrobar-nos amb els nostres i hem tornat a demostrar que som un poble viu i dinàmic com pocs”.

Després que l'imitador Oriol Cruz donés el tret de sortida fent el pregó de la #FMinerva17, del 14 al 17 de juliol la vila es va omplir de veïns, veïnes i visitants per gaudir com mai de la festivitat més icònica del municipi. El programa d’enguany reunia activitats i propostes per a tots els públics amb la tradició com a essència, però també importants i destacades novetats com l’estrena de la “Sonada d’inici de Festa Major”, una peça musical de caràcter tradicional composta especialment per a l’ocasió pel musicòleg mataroní Pol Ducable, que va ser interpretada conjuntament per diferents agrupacions del poble. El regidor de Cultura, Xavier Noms, manifesta la seva satisfacció per "la transversalitat, riquesa i varietat de la programació" i defineix la Festa Major com una "clara demostració de la bona salut de què gaudeixen les entitats del poble i del compromís de tot el teixit social amb el desenvolupament cívic, cultural i lúdic de Llavaneres".Sonada inici Minerva 2017

Tot seguint l'estela de les darreres edicions, la programació d'enguany combinava els nous formats i les propostes més originals amb activitats tradicionals i de cultura popular. Els actes es van anar succeint de forma ininterrompuda, amb especial moviment durant el cap de setmana del 15 i el 16 de juliol. De cara a dissabte, van destacar la xeringada infantil i la festa de l’escuma; la cercavila amb gegants i colles de diversos indrets de Catalunya; el Correfoc i la Nit de Festa amb l’actuació d’Hotel Cochambre. I per al diumenge 16 de juliol es van preparar un bon nombre d'activitats, algunes de les quals van ser la pedalada popular; la missa concelebrada de Festa Major i una ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània. A la tarda va tenir lloc el tradicional concert i ball de gala amb l’Orquestra Selvatana.

El dilluns 17 de juliol, el darrer dia de Festa Major, els més petits van poder gaudir, entre altres propostes, dels inflables flotants a la piscina municipal. Ja al vespre, la platja de Llavaneres va acollir la cantada d’Havaneres i la Festa Major 2017 va posar punt final amb el Castell de Focs.

L’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres aprecia la implicació de totes aquelles persones, entitats, associacions i comerços que han fet possible la celebració de la Festa Major de La Minerva, ja que duen a terme una tasca ingent per potenciar l’activitat cívica dels llavanerencs i llavanerenques, difondre valors i tradicions, i promoure la vila arreu de la comarca i el territori català. Al mateix temps, el consistori agraeix la feina realitzada per l'Emma Agustí en l'elaboració dels cartells de barraques i Can Caralt.

Minerva Barraques 2017

Pregó Minerva 2017