X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 20.03.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
L'Ajuntament inicia les accions per obtenir la DOP del pèsol garrofal de Sant Andreu de Llavaneres

Des de la Regidoria de Promoció Econòmica s'han impulsat les primeres actuacions per tal que la Denominació d’Origen Protegida (DOP) del pèsol garrofal sigui una realitat.

santa pau DOP

Sant Andreu de Llavaneres treballa fermament per posar en valor els atributs i la qualitat del pèsol garrofal. En el marc d'aquest objectiu, el dilluns 5 de març es va presentar el pla d'acció per començar a caminar cap a l'obtenció de la valorització del pèsol de Llavaneres, una tasca desenvolupada pel Dr. Jordi Tresserras,   Director del LABPATC –Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural– de la Universitat de Barcelona i consultor per la UNESCO en temes de cultura, turisme i desenvolupament sostenible.

En la línia d'aquests treballs, el divendres 16 de març l'alcalde, Nani Mora, i la regidora de Promoció Econòmica, Teresa Vidal, van visitar l’Ajuntament de Santa Pau per conèixer com aquest municipi ha treballat la Denominació d’Origen Protegida (DOP) del fesol. L’alcalde Nani Mora, destaca que "és molt important per Sant Andreu de Llavaneres conèixer altres experiències per encaminar el nostre treball; com també ho serà la constitució de l'associació de productors de pèsol garrofal de Llavaneres". Vidal també subratlla que ‘hem establert un principi d'agermanament d'aquests productes i una bona relació que ens ajudarà en el camí que ja hem encetat".

Cal recordar que durant la 19a  Festa del Pèsol de Sant Andreu de Llavaneres, que se celebrarà del 13 al 15 d’abril, es podrà gaudir de degustacions d'aquest exquisit producte de la Garrotxa com a producte convidat.

Diputació de Barcelona
^