Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Documents Marcs Festa Major de La Minerva 2018
La Regidoria de Cultura i Festes de l´Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres agraeix a totes les entitats, associacions i particulars la seva col·laboració i participació en els actes de la Festa Major.
  • Fira d’atraccions

Horari: divendres, dissabte i diumenge, de 17 h a 02 h; dilluns i dimarts, de 17 h a 24 h
Dimarts 17 de juliol les atraccions tenen un descompte del 50% amb motiu del Dia del Nen
Lloc: passeig de Jaume Brutau

  • Fira d’artesania

Horari: dissabte, diumenge i dilluns, d’11 h a 24 h
Lloc: passeig de la Mare de Déu de Montserrat

  • Tots els actes són gratuïts, excepte:

- Campionat popular de Botifarra: 30 € per parella
- XX Campionat de Pitch and Putt: 16 € infantil / 22 € adult

  • Poesia i + es projecta a Llavaneres la tarda de dissabte i ho fa amb una triple proposta:

 Anna Maluquer, en català, i Sabine Dufrenoy, en francès, reciten Teoria dels colors de Palau i Fabre, amb un muntatge audiovisual creat per Lis Costa i Josep M. Jordana. Aquest és un espectacle que consta de set poemes pertanyents al llibre Poemes de l’Alquimista de Josep Palau i Fabre, cadascun sobre un color, que el poeta va dedicar “al boig dels colors, Picasso”. L’espectacle proposa un joc de colors i un diàleg poètic entre les rapsodes i la pantalla que endinsa l’espectador en la paleta del gran artista del segle XX.

Després d’escoltar els colors de Palau i Fabre i Picasso sortim als jardins de Can Caralt per continuar transitant entre colors i mots. Peru Saizprez, el poeta madrilimeño, rastrejador de racons, inventor de paradoxes i experimentador incansable, aterra al Poesia i + per sorprendre’ns amb els seus textos elàstics i voladors. Una veu poderosa, un humor i una imaginació ingents i objectes i accions que amplien el text són alguns dels seus trets distintius.

I per acabar la vetllada, mentre es va fent fosc, als jardins de Can Caralt podrem endinsar-nos en l’univers oníric i suau de Germà Aire, el projecte musical del duet vigatà format per Luca Masseroni i Andreu Ribas on les fórmules experimentals es conjuguen amb esquemes clàssics i textures molt properes al pop. Les seves composicions canvien de color de manera espontània, on diferents percussions i sonoritats convergeixen en un tot. Els límits no existeixen i les normes hi són per trencar-les.

  • La Companyia Inestable té l’honor de presentar “Lo fin’amor”.

Es tracta d'una obra inèdita, escrita per a l’ocasió pel seu director Albert Estengre: “Temps era temps a Occitània hi va néixer una nova manera d’estimar, era lo fin’amor. Deia que l’amor no ha de néixer de la carn sinó del pensament. Però val més que això us ho expliqui el trobador, aquell que de l’amor en feia pensament i passió, el que cantava, el que l’observava en tota la seva grandesa... que jo només en sóc el director”.

Amb el marquès i la marquesa, la reina i el rei, i una cort de justícia ben singular, la Companyia Inestable proposa una vetllada plena d’humor en què l’amor és el protagonista.

  • Campionat popular de Botifarra, sistema suís. Les inscripcions es portaran a terme el 8 de juliol, a partir de les 10 h, al pati d’El Casal de Llavaneres.
  • Normativa d'ús del tobogan 'Splash Slide'

1. No apte per a nens menors de 4 anys
2. Cal anar amb vestit de bany o pantalons curts
3. Cal baixar pel tobogan amb els flotadors que facilitarà la pròpia organització. No es pot baixar amb altres flotadors
4. Cap part del cos pot tocar la superfície de lliscament
5. En el recorregut no es pot córrer, baixar  de genolls, fer tombarelles, ni quedar-se parat.

Per a un millor funcionament de l’activitat:

• No es pot fer cua per a una altra persona ni guardar la tanda a ningú
• No està permesa l’entrada a qualsevol persona amb alguna malaltia contagiosa, ferida oberta o amb alguna fractura
• No es poden entrar begudes, menjar ni objectes punxeguts o perillosos
• No està permesa l’entrada a persones que estiguin sota la influència de l’alcohol o les drogues

  • Servei gratuït de bus. Per poder assistir a la cantada d’havaneres i al castell de focs hi haurà servei gratuït de bus des de la parada de l’avinguda de Catalunya al parc de Sant Pere, i viceversa:

Anada: de 20.30 h a 22.30 h
Tornada: un cop finalitzats els focs i cada 30 minuts

  • Focs artificials. Per motius de seguretat, el llançament del castell de focs començarà un cop hagi passat el tren de les 22.48 h.  
  • Reserva de taules i cadires: dijous 12 i divendres 13 de juliol, de 19 h a 21 h, al parc de Ca l’Alfaro.
  • En els concerts de nit de Ca l’Alfaro hi haurà servei de bar a les carpes de les entitats.
  • Per a les activitats de caiac i pàdel surf cal inscripció prèvia (www.ajllavaneres.cat/nautica). Les places són limitades
  • Mesures de seguretat del CORREFOC d’acord amb el RD 989/2015 de 30 d’octubre:


a) Cal mantenir portes i finestres tancades, aparadors i vidres protegits, tendals recollits, i no tenir roba estesa o altres elements com banderes, etc.
b) No col·loqueu elements que obstaculitzin el recorregut o el pas fluid de la gent (testos, taules, cadires, vehicles, etc.)
c) No llanceu aigua fins que no hagi acabat l’actuació
d) No encengueu foc ni fumeu a prop del material pirotècnic
e) No envaïu l’espai dels grups d’actuació i no agafeu ni destorbeu cap dels seus membres
f) La roba més idònia per participar-hi és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin ben fort els peus