X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 15.02.2021
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Junts per Catalunya, primera força a les eleccions del 14F a Llavaneres
La participació va caure un 26,77% respecte els anteriors comicis al Parlament de Catalunya del 2017

Junts per Catalunya va aconseguir un 26,65% dels vots emesos a Llavaneres en la jornada electoral del 14F per escollir el proper Parlament de Catalunya. Com a segona força i amb un 22,21% dels vots es va situar Esquerra Republicana de Catalunya. La tercera posició va ser per al Partit dels Socialistes, que va aconseguir convèncer un 16,01% dels electors llavanerencs que ahir van anar a votar. Una de les notes més destacades de la jornada, però, va ser la baixa participació, seguint la tònica general de tot Catalunya. A Llavaneres, hi va anar a votar un 26,77% menys d'electors que al 2017. La participació es va situar en el 56,94%. Una xifra molt baixa en les eleccions més atípiques de la història de la democràcia, per la seva celebració en plena pandèmia.

A excepció d'algunes cues al pavelló municipal, que va ser el col·legi electoral amb més meses -un total de 9-, la jornada del 14F va transcorrer ahir amb normalitat a Llavaneres. Una normalitat marcada, però, per les mesures sanitàries per evitar contagis de covid-19 i per garantir unes eleccions segures. Gel hidroalcohòlic, separació entre persones, distribució dels accessos i neteja van ser els protagonistes de la jornada electoral.

De fet, la redistribució dels col·legis electorals a Llavaneres va respondre justament a la voluntat de trobar espais més amples on convocar l'electorat a les urnes. A diferència dels anteriors comicis, l'antiga escola Labandària no va ser seu electoral. Es va mantenir l'Escola Serena Vall, que va concentrar el vot dels veïns dels barris de mar, i es van estrenar com a col·legis electorals El Casal de Llavaneres, on va anar a votar el veïnat del Centre, i el pavelló municipal, que va reunir els residents a la resta de barris de Llavaneres i també de les urbanitzacions de la zona de muntanya.

Els col·legis es van poder constituir sense cap problema a les 9 del matí i van estar oberts fins a les 20 hores. Un dels moments més impactants va ser justament la darrera hora de votació; a les set de la tarda, els membres de les meses electorals es van vestir amb equips de protecció individual (EPI) per atendre els votants en quarantena. Ahir a Llavaneres estaven cridats a les urnes un total de 8.082 electors, dels quals van votar 4.602.

L'Ajuntament de Llavaneres vol fer públic l'agraïment a totes les persones que al llarg de la jornada van estar a les meses exercint el servei públic amb responsabilitat i civisme i també a la ciutadania, que va respectar les franges horàries i va seguir les mesures de seguretat previstes.

Votacions a l'Escola Serena Vall    Neteja intensiva dels col·legis electorals

Informació relacionada
Dimarts, 9 de febrer de 2021
Hi assistirà l'alcalde, Nani Mora, el regidor de Comunicació, Gerard Viladomat, i els portaveus de tots els grups municipals
Districte 1. Seccions 2 i 3
Districte 2. Secció 1
Districte 2. Seccions 2 i 3
El Labandària deixa de ser col·legi electoral per al 14F i, en canvi, ho seran el pavelló i El Casal de Llavaneres, així com l'Escola Serena Vall
Diputació de Barcelona
^