Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Societat 2020 25N
Llavaneres convida a commemorar plegats, de nou, el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

La Regidoria d'Igualtat ha previst un seguit d'activitats per celebrar el 25N: la jornada internacional dedicada a denunciar les violències masclistes. A causa de la pandèmia, l'any passat es va haver de fer amb un format virtual però ara que les dades de contagis són millors es torna a convocar el tradicional acte de lectura del manifest. Prèviament, es convida a participar en un senzill acte de creació de cartells i pancartes. A més, al vespre, s'ha programat una sessió de monòlegs, a la sala polivalent d'El Casal de Llavaneres. Pel que fa a la imatge, mantenim el cartell estrenat l'any passat per seguir recordant que la violència cap a les dones no és només violència física; hi ha mil formes de violència i cal denunciar-les amb fermesa. L'associació SI Dona també ha previst un seguit d'activitats per celebrar aquesta jornada i serà l'encarregada de llegir el manifest, el proper dijous 25 de novembre.

Les propostes

  • Expressa't contra la violència

Vine el 25 de novembre, a les 10.30 h, a la plaça de la Vila per escriure i penjar pancartes en contra de la violència envers les dones.

    • El manifest

    A les 12 h, a la plaça de la Vila, lectura del manifest, amb la participació de SI DONA i d'alumnes de l'Institut Llavaneres.

    • Els monòlegs

    'Històries uterines' és un espectacle contra la violència masclista a càrrec de la companyia de Xavi Demelo. Es podrà veure el 25N a les 20 hores, a la sala polivalent d'El Casal de Llavaneres.

    Adreçat a joves i a públic adult, són monòlegs en clau humorística i històries emotives i divertides protagonitzades per dones diferents, en espais diferents i temps i èpoques diferents.

    • La guia

    La Regidoria d'Igualtat recupera la guia que va preparar l'any passat, amb tota mena de recursos i d'informació; dones, violències, masclismes, desigualtats, lluita... Són molts els ingredients que la componen i hi podeu trobar desenes de propostes per posar-vos al dia respecte la lluita per la igualtat entre dones i homes.

    La podeu consultar aquí.

    • El rètol

    La imatge creada per commemorar aquesta diada és obra de la dissenyadora local Natàlia Beleta i reflecteix l'objectiu d'aquesta jornada: fer evidents totes les formes de violències, les visibles però també les invisibles, les explícites i les subtils.

    La regidora d'Igualtat, Nadine van Loock, fa una crida a seguir la celebració del 25N que aquest any sí podrà ser presencial: "És molt important enviar un missatge d'unitat a la societat: grans i petits, homes i dones i tots els col·lectius que s'hi vulguin sumar: només així podrem desemmarcarar i véncer la violència".

    • Si Dona

    L'entitat fa una crida a col·locar en balcons i finestres elements de color morat per reivindicar una societat lliure de violència. També organitza una xerrada-col·loqui i un acte de projecció de curtmetratges i debat sobre violències masclistes.

    L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres vol denunciar, un any més, els abusos i les violències que milions i milions de dones suporten cada dia al món.

    25N