Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Societat 2022 Porta a porta
Les escombraries es recolliran a la porta de casa, a excepció del vidre

CalendariA mitjan del 2022, Llavaneres farà un canvi molt important en el servei de recollida de les escombraries. A primer d'any hem fet arribar, casa per casa, aquest full informatiu per anunciar-vos les novetats.

ContenidorQuè implicarà?

Desapareixeran els contenidors dels carrers i ens recolliran la bossa de les escombraries a la porta de casa.

Cada dia, una fracció?

Es dissenyarà un calendari setmanal, que marcarà els dies en què el servei recollirà les fraccions de la brossa, excepte el vidre, que es dipositarà en contenidors.

Vidre

Què es recollirà a la porta de casa?

La fracció orgànica (restes de menjar), el paper i el cartró, els envasos i el rebuig (la resta, el que no es pot reciclar).

OrgànicaPaperEnvasosRebuig

 Per què s'aposta pel porta a porta?

L'experiència d'altres municipis catalans ha demostrat que el reciclatge millora notablement. Per tant, reduïm el volum d'escombraries que incinerem cada dia i contribuïm a cuidar el planeta. És una aposta clara i decidida per la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. A més, millorarem la imatge del municipi i podrem aprovar una taxa de residus més justa, basada en la producció real de residus.

Fàbrica

I com ho farem...?

Durant tot aquest 2022, des de l'Ajuntament posarem en marxa una campanya de comunicació per informar els veïns de tots aquests canvis i per fer-vos saber, detalladament, totes les novetats.

Hi haurà, a més, un punt d'informació específic per anar resolent dubtes i ajustant el servei. Cal tenir en compte que qualsevol canvi sempre necessita d'un temps d'adaptació.

EscombraA més, el nou contracte del servei de neteja viària suposarà triplicar la dotació de maquinària als carrers i duplicar el personal del servei.I RECORDEU

Llavaneres disposa d'una deixalleria municipal. Ara, estem treballant per millorar el servei i introduir-hi millores!

Carrer de la Indústria, 36
Polígon industrial
08392 Sant Andreu de Llavaneres
93 792 84 74

A més, disposem del servei de deixalleria mòbil, que properament ampliarem amb nous horaris i parades.  Ja sabeu que... Tindreu bonificació si...

  • Feu dotze viatges anuals a la deixalleria: -25% de la taxa de residus.
  • Feu compostatge amb les restes vegetals de menjar: -25% taxa de residus.


CamióDisposem d'un servei de recollida d'andròmines i trastos vells: mobles, matalassos, fustes i electrodomèstics.

ATENCIÓ: És un servei de recollida puntual, no es pot fer servir per a mudances, buidatges de pisos o habitacions, trasllats o similar. Truqueu al 660 033 132.