Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Societat 2022 Llavaneres amb Ucraïna
ACTUALITZACIÓ 8/3/22 | El primer carregament solidari de Llavaneres amb Ucraïna ja viatja cap a la frontera amb Polònia

Llavaneres ha acollit una vintena de desplaçats ucraïnesos. El grup, que està format majoritàriament per infants i adolescents, va aterrar dissabte al vespre a Barcelona, des de Polònia, on havien aconseguit arribar dies després de l'esclat de la guerra.

Desplaçats a Ucraïna

Els ucraïnesos van viatjar en avió, en un vol gestionat pel consolat espanyol a Polònia i ofert de manera gratuïta per la companyia aèria. Una comitiva de llavanerencs, integrada per representants de l'associació llavanerenca SI Dona i per la primera tinent d'alcalde i regidora de Benestar Social, Gemma Martín, els va anar a rebre a l'aeroport i els va acompanyar a Llavaneres en autocar. Els xofers eren voluntaris de l'empresa Autocars Calella, que va cedir el vehicle; i Si Dona es va fer càrrec de la resta de despeses del desplaçament.

De l'estada i de la manutenció dels desplaçats se'n fa càrrec l'Ajuntament de Llavaneres, que està gestionant també la distribució de material solidari per atendre les necessitats del grup. De moment, el col·lectiu acollit a Llavaneres té les necessitats materials cobertes; en cas que calgui algun material concret ja es farà una crida ciutadana específica.

Recollida de material solidari

Ara l'atenció se centra en fer arribar a Ucraïna el material recollit aquests dies a Llavaneres. La gent del poble s'ha bolcat en aportar tota mena de material, des de roba d'abric, menjar i material sanitari, entre d'altres. Avui dilluns 7 de març, des de l'Espai Labandària de Llavaneres sortirà el primer carregament de material solidari aportat per les famílies de la vila. Les primeres caixes que viatjaran cap a Ucraïna contenen menjar i material sanitari.

L'alcalde de Llavaneres i regidor de Solidaritat i Cooperació, Nani Mora, vol donar les gràcies a les famílies i als veïns que aquests dies s'han mobilitzat per ajudar el poble ucraïnès. "A Llavaneres hem tornat a demostrar que som un poble solidari i acollidor", ha manifestat.

A partir d'ara i seguint les recomanacions del Fons Català de Cooperació, es demana a les persones que vulguin seguir col·laborant que facin aportacions econòmiques: Què puc fer per donar suport a la població víctima del conflicte a Ucraïna?

ACTUALITZACIÓ (8/3/22) | El primer carregament de material solidari per a Ucraïna ja viatja cap a la frontera amb Polònia. Una vintena de persones van ajudar a carregar una furgoneta, dilluns 7 de març al vespre, a l'Espai Labandària de Llavaneres. Entre d'altres, s'hi van concentrar ucraïnesos acollits a la vila aquests dies. De moment, s'ha enviat menjar, sacs i roba tèrmica i també material sanitari i d'higiene personal.

Material recollit