X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 18.08.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
En marxa l'arribada del 4G i 5G a Llavaneres
Els propers dies tindrà lloc l'activació de la xarxa mòbil de nova generació a Sant Andreu de Llavaneres

Llega700 és l'entitat gestora que s'encarregarà de solucionar les afectacions que succeeixin a la recepció de TDT motivada per les emissions de la tecnologia 4G i 5G. Si detecteu algun tipus de problema en la visualització dels canals de la Televisió Digital Terrestre, us hi podeu posar en contacte per telèfon gratuït (900 833 999) o per correu electrònic (ayuda@llega700.es).

Durant les properes setmanes es portarà a terme a Llavaneres el procés d'implantació dels serveis de telefonia mòbil de nova generació, 4G i 5G, sobre les bandes de 800 i 700 MHz, respectivament, cosa que permetrà gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i més extensió geogràfica.

Les xarxes mòbils 4G i 5G arriben per millorar la velocitat de connexió a internet, serveis de televisió, vídeo i música sota demanda, així com desenes de nous serveis que veuran la llum en els propers anys per aprofitar el gran potencial de la tecnologia.

La prestació dels serveis mòbils en aquestes bandes de freqüència pot comportar l'aparició de determinades afectacions a la recepció del senyal de TDT en els usuaris de Llavaneres que, anteriorment, utilitzaven aquest servei de televisió.

Per resoldre possibles afectacions, Llega700 gestionarà qualsevol tipus d´incidència que es pugui produir. Per aquest motiu, l'empresa ha habilitat un telèfon d'atenció gratuït (900 833 999) i un correu electrònic (ayuda@llega700.es) al que poden recórrer tots els usuaris que necessitin sol·licitar l'actuació a les seves instal·lacions i, d'aquesta manera, poder restablir el servei TDT amb total normalitat.

El desplegament de les xarxes 4G i 5G es troba regulat el Reial Decret 579/2019, d'11 d'octubre, a partir del qual es va procedir a l'alliberament de les freqüències entre 694 i 790 MHz (canals 49 al 60 d'UHF) que fins aleshores s'empraven per a la recepció de la Televisió Digital Terrestre, procés també conegut com a Segon Dividend Digital. A partir de llavors, les freqüències esmentades van ser assignades a les operadores de telefonia mòbil per prestar els seus serveis de telefonia mòbil de nova generació.

 Principals avantatges: més i millor cobertura 

Amb la nova xarxa mòbil s'ha obert la porta a serveis i aplicacions innovadors, a més de proporcionar significatives millores tant en la velocitat de descàrrega, com d'enviament de dades (fotos, música o continguts audiovisuals d'alta definició) o permetre treure el màxim partit a aplicacions en línia, com els videojocs.

La xarxa de telefonia mòbil de nova generació introdueix dues millores fonamentals. La primera és la solvència dels diversos problemes relacionats amb orografies complicades on tradicionalment fallava la cobertura. La segona és la gran penetració en zones interiors dels edificis.

La nova generació també facilita la introducció de nous serveis a l'àrea empresarial i de les administracions públiques, com ara aplicacions empresarials en mobilitat amb alt contingut multimèdia o l'ús de la videotrucada, entre d'altres.

logo 4G i 5G

Informació relacionada
A partir de divendres 4 de juny es flexibilitzen algunes mesures per contenir la covid-19
El Procicat també proposa que les trobades puguin ser de 10 persones
Les noves mesures de restricció s'allarguen fins al 25 d'abril
Si encara no heu rebut la primera dosi, contacteu amb el CAP de Llavaneres
La resolució tindrà efecte fins al 29 de març
Afecten les activitats extraescolars, l'esport i el comerç
S'aplicaran a partir de dilluns 22 de febrer i tindran una vigència de 7 dies
S'amplien les franges per als esmorzars i dinars en establiments de restauració
S'allarguen les mesures per aturar la tercera onada de Covid-19
A causa de les noves restriccions per aturar el tercer brot de covid-19
El govern de la Generalitat anuncia "un pas enrere" per fer front al rebrot de la Covid-19
La Policia Local va aixecar deu actes per no respectar el toc de queda nocturn, dues per saltar-se el confinament, una per no dur mascareta i una altra per consumir beguda a la via pública
S'amplia el toc de queda per a les nits del 24 i el 31 de desembre i per a la nit de Reis
La Policia Local va aixecar set actes per saltar-se el confinament i quatre per tinença d'estupefaents i va obrir un atestat judicial per conduir sense permís
L'activitat presencial se suspèn a partir de divendres 30 d'octubre com a mesura per frenar la Covid-19
La resta d'activitats se suspenen a causa del segon brot de Covid-19
El govern català concreta les restriccions d'aquest nou Estat d'Alarma
Diputació de Barcelona
^