X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 05.12.2022
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres aprova els pressupostos per al 2023
Els comptes superen els 15 milions d'euros i la plantilla de personal està dotada amb 133 treballadors

El ple de l'Ajuntament de Llavaneres va aprovar dimarts 29 de novembre el pressupost municipal i la plantilla de treballadors del 2023. L'aprovació va tenir els vots a favor d'ERC -al govern-; els vots en contra de Junts, PP, Movem i PSC, i l'abstenció de Ciutadans. El pressupost puja a 15.393.066 euros i la plantilla inclou 133 treballadors. Aquí podeu consultar l'anunci oficial de l'aprovació.

 Les valoracions 

Ple de pressupostos

Albert Sala. Regidor d'Economia

"Avui portem a aprovació una nova estructura de pressupost, amb un nou model [...]. La vinculació entre partides és molt més àgil i per tant no seran necessàries tantes modificacions de crèdit." 

"Pel que fa a ingressos, és un pressupost realista; hem previst un milió d'euros de plusvàlua i la previsió per llicències d'obres també és molt auster. A més, hem pogut ajustar l'ingrés per IBI; que no s'incrementa molt respecte la previsió inicial. Aquest pressupost inclou que l'IBI pugui ser d'un 0.44 i no d'un 0.45 com teníem previst. Hi ha hagut un esforç per ajustar el pressupost amb uns ingressos que no afectin tant la butxaca dels ciutadans."

"La plantilla del 2023 inclou novetats, com ara la promoció interna de set auxiliars administratives, la plaça del tècnic de Museus, una nova plaça per a un segon tècnic de Medi Ambient; un nou caporal per a la policia..."

"Aquest pressupost d'inversió només té 600.000 euros perquè en bona part les inversions es finançaran amb romanent de tresoreria. També hi haurà 100.000 euros del pressupost participatiu."

"Destaco sobretot la part social d'aquest pressupost, que s'ha incrementat, i les inversions en millora de via pública i clavegueram, entre d'altres."

"No hem sigut capaços de trobar un Ajuntament a la província de Barcelona que tingui un IBI com el que tenim nosaltres i això també és pensar en el ciutadà. Actualitzar el tipus de l'IBI és un acte de responsabilitat i no per a l'any que ve sinó per als anys que vindran."

Belen Escolà. PSC. En contra

"A l'Ametllareda no hi ha ningú content amb les obres; a Sant Pere, on s'ha de fer la coberta de la pista, tampoc; el pavelló d'Esport s'hauria d'haver acabat el mandat anterior i encara no s'ha començat la fase dos... El bar del camp de futbol, 400.000 euros. El Labandària, al 2018 es decideix que es farà un centre cívic; no hi ha res..."

"Pel que fa al personal, la Policia no està ben dotada, la brigada tampoc. Després ens queda el tema de la Igualtat, que és la germana pobra."

"La nostra visió és que hi ha manca de projectes, manca de lideratge i molta improvisació."

Tito Casado. Movem Llavaneres. En contra

"Senyor Sala, ha fet dos anuncis: un sobre la modificació de les ordenances fiscals -que els regidors de l'oposició no sabíem; i un segon anunci, respecte els caporals de la policia, que passaran de cinc a sis. Ens ho podria haver comunicat prèviament als regidors."

"Va començar el mandat força bé amb el compromís de fer-nos participar en aquests plenaris tan importants; el problema és quan vam veure que les nostres aportacions no s'acaben executant. Ens hagués agradat fer aportacions però ens va passar el pressupost fa una setmana..."

Víctor Ros. PP. En contra

"Amb les ordenances fiscals es va votar un increment fiscal del 7%; això és molt important perquè ve un any que serà de crisi per a tothom."

"Tenim un romanent de nou milions i escaig d'euros que, comptant les despeses, baixa a tres milions tres cents mil euros i per a inversions queden 860.000 euros."

"Veient tota aquesta situació, nosaltres no li podem donar suport. Ja li vam dir: no pugi els impostos. I avui anuncia que baixaran els impostos; bé, bona notícia per a nosaltres i pels ciutadans."

Oriol Giralt. Junts. En contra

"La proposta que vostè està fent és que l'IBI pujarà menys però continuarà pujant."

"És cert, no l'he trucat per parlar del pressupost; després del primer any vam veure que era molt difícil perquè les contínues modificacions de crèdit acaben desvirtuant el que s'ha aprovat."

"És un pressupost que tècnicament és molt millor. És un encert haver fet aquest canvi. Però pel que fa al contingut és el mateix de l'any anterior, que es correspon al mateix de l'anterior. És un pressupost amb el qual ens tornarem a trobar en la mateixa situació; el problema del seu govern és l'execució del pressupost."

NOTA. El portaveu de C's va presentar la renúncia al càrrec al principi de la sessió i el grup no va fer ús del seu torn d'intervenció. El vot de la regidora Àngels Solà va ser d'abstenció.

Votacions: 29 de novembre  

Punt 1. El Ple aprova per assentiment l'acta de la sessió ordinària celebrada el dia 25 d'octubre de 2022.

Punt d'urgència. El Ple aprova per assentiment la renúncia del regidor de Ciutadans, Alberto Pichel.  

Punt 2. Control i fiscalització dels òrgans de govern: A) Resolucions de l'Alcaldia i Regidors-Delegats.

Punt 3. Es dona compte de la relació mensual de les operacions del compte 413 «Creditors per operacions meritades».

Punt 4. El Ple aprova la cancel·lació total anticipada d'un préstec d'1.300.000,00 d'euros formalitzat amb el Banc de Sabadell, amb els vots a favor d'ERC, i els vots en contra de Junts, Ciutadans, PP, Movem i PSC.

Punt 5. El Ple aprova inicialment l'expedient de modificació de crèdits núm. 11/2022, per mitjà de crèdits extraordinaris i suplements de crèdit; amb els vots a favor d'ERC i Ciutadans, i els vots en contra de Junts, PP, Movem i PSC.

Punt 6. El Ple aprova inicialment el Pressupost General i la plantilla de personal, i el Pla Estratègic de Subvencions per a l'exercici 2023; amb els vots a favor d'ERC, els vots en contra de Junts, PP, Movem i PSC, i l'abstenció de Ciutadans.

Punt 7. Aprovació de la resolució de les al·legacions presentades i no resoltes per error, i aprovació definitiva de l'avantprojecte de les obres ordinàries d'arranjament de la urbanització l'Ametllareda. Vots a favor d'ERC; vots en contra de Junts, PP i PSC, i abstencions de Ciutadans i Movem.

Amb caràcter previ a la lectura, debat i votació d'aquest punt, i a l'empara de l'article 9.6 del Reglament Orgànic Municipal, intervindrà el senyor JFG, secretari de l'Associació de Veïns de l'Ametllareda durant un temps de cinc minuts, d´acord amb la sol·licitud formulada en data 21/11/2022, amb RE núm. 10790.

Punt 8. El Ple aprova el caràcter confidencial de la part de la documentació declarada com a tal per FCC Medio Ambient, SAU, presentada en la licitació de la contractació dels serveis de recollida de residus municipals i de la neteja viària, expedient 2021/260. A favor ERC, PP, Ciutadans; en contra Junts i Movem, i abstenció del PSC.

A les dotze de la nit el ple es prorroga; la continuació del ple s'ajorna a dijous 1 de desembre.

 Votacions: 1 de desembre 

Punt 1. El Ple aprova per assentiment la urgència de la sessió.

Punt 2. El Ple aprova per unanimitat la denominació de la Biblioteca Municipal com a Biblioteca Font i Daniel.

Punt 3. El Ple aprova per unanimitat el nomenament d'Enric Roma com a membre d'honor del Consell Municipal del Museu Arxiu.

Punt 4. El Ple aprova per unanimitat el conveni entre l’Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Caldes d’Estrac per a l’execució d’actuacions en el marc del desenvolupament econòmic dels 3 municipis.

Punt 5. El Ple aprova per unanimitat la moció del Grup Municipal de Movem de suport al 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la violència masclista.

Punt 6. El Ple aprova la moció del Grup Municipal d’ERC, de reprovació al portaveu del Grup Municipal de Junts; amb els vots a favor d’ERC, els vots en contra de Junts, PP i PSC, i les abstencions de Ciutadans i Movem.

Punt 7. El Ple aprova la proposta del Grup Municipal d’ERC de declaració institucional per la llibertat dels presos polítics; amb els vots a favor d’ERC, Junts i Movem, i els vots en contra de Ciutadans, PP i PSC. 

Punt 8. El Grup Municipal del PP formula quatre preguntes als regidors de govern.

Punt 9. El Grup Municipal de Junts formula set preguntes més als regidors de govern: Gerard Viladomat, Jordi Roldós i Nani Mora.

Els plens, a YouTube i a Ràdio Llavaneres 

Podeu recuperar les sessions plenàries en el canal de YouTube de l'Ajuntament de Llavaneres i podeu escoltar el podcast a radiollavaneres.cat.

Informació relacionada
El govern aposta per construir-hi un edifici annex al mateix nivell que la pista de joc, que també donaria servei a un futur camp de futbol 7
També dona llum verda al conveni de col·laboració de les 3 Viles
Va ser un dels punts destacats de la sessió ordinària de novembre
Els comptes superen el 16 milions d'euros i a la plantilla de personal, amb 144 treballadors, s'hi incorpora una plaça de personal eventual
També per unanimitat, dona llum verda a una nova ordenança municipal per promoure l'estalvi d'aigua
La corporació va celebrar la primera sessió ordinària del mandat 2023-2027
La sessió extraordinària del 23 de maig va servir per acomiadar els regidors que no es presenten a les eleccions municipals del 28M
El consistori es va adherir al Pla comarcal per la diversitat sexual i de gènere i va donar llum verda al procés per licitar el bar de la piscina
El coeficient de l'Impost de Béns Immobles s'incrementa lleugerament
El ple ha declarat d'especial interès les tres promocions urbanístiques previstes a Can Rivière, Els Ametllers i El Balís
És el nou responsable polític de les àrees d'Esports i Igualtat i el regidor del barri de Montalt, Catà i Grup Betlem
La renúncia de l'acta de regidora va ser un dels punts destacats del ple de juny
L'acceptació de l'acta de regidor va ser un dels punts destacats del ple de maig
El ple va aprovar l'avantprojecte de les obres de reurbanització del barri amb el vot a favor de tots els grups municipals
Després de dos anys de pandèmia i de sessions telemàtiques
Diputació de Barcelona
^