X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Versió per imprimir
Documents
Formació d'educadors en el lleure i professionals de l'esport (ROPEC)

T'agrada treballar amb infants i joves? Vols treballar com a monitor/a de lleure o monitor/a poliesportiu? 

Inclosos en el projecte Joves en Marxa la Regidoria d'Ocupació organitza dos cursos en l'àmbit del lleure 100% subvencionats abans de finalitzar l'any

Cartell Monitor de LleureCurs Dinamitzador Esportiu

Nota: les inscripcions  per els cursos de dinamitzador esportiu i monitor de lleure estan tancades

Monitor/a de lleureEl Curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en el marc de la programació general d'una organització, aplicant les tècniques específiques d'animació grupal, incidint explícitament en l'educació en valors i atenent les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

La durada mínima del curs és de 310 hores repartides de la manera següent: 150 hores d'etapa teòrica i 160 hores de pràctiques.

El contingut del curs és:
- Activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil
- Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil  
- Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure

Per poder fer aquests curs l’alumne/a ha de tenir 18 anys complerts
 Director/a de lleureEl Curs de director/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és la formació que prepara l’alumnat per intervenir en tasques de coordinació d’equips en activitats de lleure infantil i juvenil, i que el capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar i avaluar projectes de lleure educatiu dirigits a la infància i la joventut en tots els seus aspectes, i a representar-los internament i externament assumint la creació, el control i la dinamització dels equips de monitors.

La durada mínima del curs és de 410 hores, repartides de la manera següent: 290 hores d'etapa teòrica i 120 hores de pràctiques.

El contingut del curs és:
- Processos grupals i educatius en el lleure infantil i juvenil
- Tècniques i recursos d’animació en activitats de lleure
- Planificació, organització, gestió i avaluació de projectes educatius en el lleure infantil i juvenil
- Coordinació i dinamització de l’equip de monitors i monitores

Per poder fer aquests curs l’alumne/a ha de tenir 18 anys complerts Cercador de cursos de monitors/res i directors/res d'educació en el lleure Pots consultar l'oferta de cursos de monitors/ores i directors/res d'educació en el lleure en el cercador

Registre Oficial de Professionals de l'Educació en el Lleure de Catalunya

El Registre Oficial de Professionals de l'Educació en el Lleure de Catalunya serveix per identificar les persones que tenen una titulació oficial que les habilita per exercir de professionals de l’educació en el lleure, tant de manera voluntària com remunerada.

Si vols exercir de monitor o director a l’equip de dirigents de les activitats d’educació en el lleure que es fan a Catalunya, has d’estar inscrit en aquest registre.

Per més informació aquíConvalidacions

Convalidacions d'una part dels cursos d'educació en el lleure
És possible convalidar mòduls d'educació en el lleure en els casos següents:

  • En el cas d'haver obtingut determinades titulacions acadèmiques relacionades amb l'àmbit educatiu.
  • En el cas que s’hagi cursat algun cicle formatiu de grau mitjà o de grau superior i no s’hagi assolit el títol corresponent, però sí que s’hagin superat determinades unitats formatives relacionades amb l’educació en el lleure.

En aquest document elaborat per la Direcció General de Joventut trobareu la informació de com fer-ho. Per procedir a la convalidació dels mòduls formatius caldrà que us adreceu a l’escola d’educació en el lleure on us matriculeu.

Convalidació de cursos d'educació en el lleure amb unitats de cicles formatius
L’Ordre EDU/244/2022 estableix el reconeixement acadèmic de les unitats formatives que s'indiquen en el seu annex 1 per a les persones que han superat cursos d'educació en el lleure programats d'acord amb l'Ordre BSF/192/2015, reguladora dels cursos d'educació en el lleure. Per procedir a la convalidació d'aquestes unitats formatives caldrà que us adreceu a l’escola d’educació en el lleure on heu fet la formació.

Més informació aquíCurs premonitor/a de lleureSi tens entre 15-17 anys i no pots  accedir al curs oficial de monitor/a d’activitats de lleure infantil i juvenil, et pot interessar realitzar el curs de premonitor/a de lleure.

Aquest curs no dóna directament accés al mercat laboral però és un bon mecanisme per iniciar-se com a monitor/a ajudant o de suport en casals, colònies, activitats extraescolars, etc.  Rebràs els coneixements, eines i recursos bàsics per poder donar suport a la planificació, organització i execució d’activitats d’educació en el lleure. Curs de monitor/a dinamitzador/a d'activitats poliesportives

El curs de monitor/a dinamitzador/a d’activitats poliesportives és la formació específica de nivell bàsic que habilita per a realitzar activitats físiques i esportives per a infants i joves menors d’edat.

Podràs desenvolupar activitats físiques i esportives per a infants i joves menors d’edat en campus i casals esportius, activitats extraescolars en totes aquelles entitats esportives inscrites al Registre d’Entitats Esportives del Consell Català de l’Esport i tindras accès al ROPEC.

Requisits:

  • Tenir 16 anys o més
  • Disposar del certificat d'haver superat l'ESO.

Un cop superada la formació, s’obté el certificat de l’Escola Catalana de l’Esport. El curs també permet tramitar la inscripció al ROPEC (Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya) com a monitor/a esportiu/va.

Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC)Les persones que vulguin exercir les professions de l’esport hauran d’estar inscrites en el ROPEC o, si s'escau, que siguin membres del col·legi professional que els pertoca.

-Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya

Informació d'interès

Aconseguir el certificat de delictes de naturalesa sexual

Informació relacionada
Dilluns, 13 de novembre de 2023
Adreçada a famílies de joves i adolescents
El projecte 'Joves en Marxa' aprofundeix en la gestió del talent amb xerrades adreçades a alumnes de l'Institut Llavaneres i també a famílies d'adolescents
El projecte 'Joves en Marxa' inclou una doble proposta de formació gratuďta
Divendres, 24 de febrer de 2023
Hi assistiran l'alcalde, Nani Mora, i la regidora d'Ocupació, Nadine van Loock
El vídeo: 'Apunta ben alt i fes-te escoltar!'
T'oferim un projecte per empoderar-te i ajudar-te a definir els teus objectius laborals i acadčmics
Diputació de Barcelona
^