X
Emergčncia per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 25.05.2023
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Els candidats a l'Alcaldia confronten els seus models de poble per a Llavaneres
El proper diumenge 28 de maig, programa especial de Rŕdio Llavaneres de seguiment dels resultats de les Municipals 2023 a la vila

Set candidats, set programes, set forces polítiques que aspiren a governar Llavaneres els propers quatre anys; dues hores i mitja i un seguiment notable, tant des de la sala de plens com des de la plaça de la Vila, i també a través dels mitjans telemàtics, Ràdio Llavaneres (radiollavaneres.cat i 107.8 FM) i el canal de YouTube de l'Ajuntament, youtube.com/ajllavaneres). Amb el debat d'alcaldables celebrat dimecres 24 de maig, al vespre, els veïns de Llavaneres van poder conèixer millor les propostes d'ERC, Junts, PP, Movem, PSC, Acord per Llavaneres i Valents. Com amb el primer debat, va ser un cara a cara distès i amb propostes, i també amb algun estira i arronsa. El cara a cara es va fer a la sala de Plens, obert a tothom, i es va poder seguir en directe tant dins com fora de la sala, amb una pantalla instal·lada a la plaça de la Vila. Podeu recuperar aquí l'emissió en directe que en va fer Ràdio Llavaneres i també la del canal de Youtube de l'Ajuntament, aquí. El segon debat electoral de les Eleccions Municipals 2023, que se celebren el proper diumenge 28 de maig, va servir per constrastar els diferents projectes polítics per liderar Llavaneres el proper mandat 2023-2027.

La Regidoria de Comunicació i Ràdio Llavaneres, amb el suport de la Regidoria de Noves Tecnologies, van organitzar dimecres 24 de maig, al vespre, el cara a cara entre els candidats a l'Alcaldia de la vila. Un debat d'idees que va servir per mostrar a la població els punts principals dels programes electorals de les set forces polítiques que concorren diumenge 28M a les urnes en els dos col·legis electorals de Llavaneres: el pavelló antic i el nou Pavelló Municipal d'Esports. Aquest segon debat va comptar amb la participació dels set alcaldables: Nani Mora (ERC), Oriol Giralt (JxLl), Toni Majó (PP), Tito Casado (Movem), Àlex Neira (PSC), Josep Ruiz (Acord) i Jorge Oriol (Valents). Més informació de les Municipals 2023, aquí.

Candidats a l'Alcaldia   Debat electoral

Després d'una presentació inicial, els candidats van endinsar-se en el bloc temàtic central. D'acord amb el sorteig realitzat dies enrere, els tres temes en què van poder aprofundir els caps de llista van ser:

Bloc 1
TERRITORI
Bloc 2
SEGURETAT I PROMOCIÓ DE LA VILA
Bloc 3
GOVERN OBERT
Medi Ambient
Sostenibilitat
Neteja viària
Recollida de residus
Aigües
Ocupació
Empresa
Comerç
Turisme
Seguretat
Transparència
Participació ciutadana
Comunicació i mitjans de comunicació locals
Noves Tecnologies
Hisenda
Recursos Humans

Després de les exposicions dels candidats, es va obrir un debat de 37 minuts -sis minuts per candidat-, que va permetre establir un diàleg entre els participants; un intercanvi de preguntes, idees i d'interpel·lacions. Ja en la recta final, la moderadora, la periodista maresmenca Teresa Márquez, va formular una qüestió recollida a peu de carrer entre veïns de la vila, que els candidats no coneixien prèviament i que era diferent per a cadascun. El que més preocupa els llavanerencs consultats, d'acord amb aquesta mostra, és l'oferta cultural i de lleure, l'educació, el suport a l'emprenedoria, el recorregut del bus de Mataró, les polítiques juvenils, l'habitatge i la dinamització de la pràctica esportiva. Als candidats, també se'ls va convidar a respondre quines són les línies vermelles en política de pactes. El debat es va tancar amb una darrera intervenció en què els participants van poder demanar el vot per a la seva candidatura. Tota l'estructura del debat va dur incorporat un estricte control del temps, que va permetre que tots els candidats intervinguessin per igual durant les dues hores i escaig de debat.

Públic assistent al debat  Assistents a la plaça de la Vila

  Diumenge, connecta't a l'Especial 28M  

La Regidoria de Comunicació i Ràdio Llavaneres preparen ara un especial eleccions, que es farà en directe diumenge 28 de maig, a partir de les 20 hores, en un dels dos col·legis electorals d'aquests comicis: el nou Pavelló Municipal d'Esports, a l'avinguda de Sant Andreu.

L'espai estarà conduit per la tècnica municipal de Comunicació, Raquel Begines, i pel periodista Marc Mayola, que va moderar el debat de candidats número dos; i comptarà amb diversos col·laboradors. Per fer possible la part tècnica, l'equip es completarà amb Enric Font, director de Ràdio Llavaneres; de Marcel Ferrer; i de Lluís Gorostiaga, informàtic municipal, que vetllarà per la transmissió a través del canal de YouTube de l'Ajuntament. L'especial s'allargarà fins que es coneguin els resultats de les Eleccions Municipals 2023 a Llavaneres, i inclourà entrevistes a tots els candidats.

Trobareu tota la informació relacionada amb les eleccions municipals en aquest apartat del web.

Informació relacionada
ERC perd cinc regidors i se situa ara com a segona força política en el consistori
8.545 electors estan cridats avui a les urnes a la vila
Dimecres, 24 de maig de 2023
Moderarŕ el debat la periodista Teresa Márquez
Dimecres 24 de maig (20 h) arriba l'esperat cara a cara entre els alcaldables del 28M a la vila
Llavaneres estrena els dos pavellons com a col·legis electorals
El proper dimecres 24 de maig hi haurŕ el cara a cara entre els alcaldables de les Municipals 2023 a Llavaneres
Dimecres, 17 de maig de 2023
Moderarŕ el debat el periodista Marc Mayola
Cal que siguin estudiants de 3r o 4t curs de Periodisme, Comunicació Audiovisual o bé Cičncies Polítiques
Diputació de Barcelona
^