Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada NotÝcies Marcs 2009 10a Festa del PŔsol
Ja hi ha en marxa els preparatius de la cita gastron˛mica de primavera, que s'ha decidit endarrerir a causa del retard de les collites a causa del fred
Pèsol de Llavaneres

La 10a Festa del Pèsol se celebrarà els dies 16, 17, 18 i 19 d'abril i la Mostra Gastronòmica se servirà del 3 d'abril al 3 de maig. Les dates s'acaben de consensuar amb els productors de pèsol. S'ha decidit retardar dues setmanes respecte la previsió inicial perquè el fred endarrerirà aquest any la collita.

La Regidoria de Promociˇ Econ˛mica, Comerš i Turisme ja estÓ treballant en l'organitzaciˇ de la Festa i la Mostra Gastron˛mica del PŔsol de Llavaneres del 2009, que aquest any celebra el desŔ aniversari. Amb motiu d'aquests deu anys, hi haurÓ novetats en el programa d┤activitats i noves propostes per tal de fer mÚs atractiva la cita gastron˛mica de la primavera a Llavaneres. La festa del pŔsol comenšarÓ dijous 16 d'abril amb el sopar de gala i el lliurament del pin d'or.

Aquesta setmana, la Regidoria ha reunit els participants per parlar de l'organitzaciˇ d'aquesta nova ediciˇ de la Festa del PŔsol. La primera trobada es va fer dilluns 12 de gener, a la sala polivalent de Ca l┤Alfaro, i estava adrešada als establiments de restauraciˇ de la vila. La segona va tenir lloc dimecres 13, i va ser una trobada general per aprofundir en l'organitzaciˇ de la festa del pŔsol del 2009. En aquestes reunions, a mÚs de consensuar les dates, els productors locals de pŔsol garrofal han demanat als restauradors que tant per a la degustaciˇ, com per a la mostra gastron˛mica, facin servir exclusivament pŔsol garrofal, que Ús l'aut˛cton de Llavaneres i el que dˇna vida a aquesta festa gastron˛mica i el que gaudeix de la marca de garantia de qualitat.