Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Població 2009 Separa bé la matèria orgànica!
L'Ajuntament engega una campanya per demanar als veïns que s'impliquin més en la millora de la qualitat de la recollida de matèria orgànica
Cartell de la campanya per a la separació de la matèria orgànicaLa Regidoria de Medi Ambient posa en marxa una campanya informativa per millorar la recollida de la matèria orgànica. S'està repartint per les llars material divulgatiu i es faran punts d'informació al carrer, els dies 18, 19, 25 i 26 de setembre, per conscienciar els veïns de la necessitat de fer-ho bé per tres motius: legal, econòmic i ètic i ecològic. La cloenda de la campanya serà el 3 d'octubre amb una festa al parc de Ca l'Alfaro.

L'objectiu principal de la campanya és conscienciar la població de per què s'ha de separar bé la matèria orgànica. Els motius més importants són tres:

o Legal: és obligatori per llei.
o Ètic i ecològic: és un hàbit més sostenible perquè representa la reducció dràstica de les escombraries que fins fa poc es portaven a incinerar i, per tant, es redueix el nombre d'emissions contaminants a l'atmosfera.
o Econòmic: no separar bé la matèria orgànica té una penalització que es tradueix en la reducció dels ajuts econòmics que reben les administracions municipals.

La recollida selectiva a Llavaneres està funcionant bé, però cal parar més atenció en el que es diposita en el contenidor de les restes de menjar, perquè l'Ajuntament hi ha arribat a trobar materials molt allunyats d'aquesta fracció d'escombraries, com una planxa, un ós de peluix o una bombeta. El missatge que es vol fer arribar és que separar bé els residus orgànics és important perquè el compost que se'n fa retorna a la terra.

Per tal de millorar el funcionament d´aquest servei, l'Ajuntament demana la col·laboració dels veïns. A través d'aquesta campanya informativa, es tornarà a explicar què és i què no és matèria orgànica. Per fer-ho, s'ha editat tot un seguit de material informatiu, que ja s'ha distribuït casa per casa, i durant el mes de setembre s'organitzaran punts informatius al carrer, tant al centre com al barri marítim. Com a cloenda, dissabte 3 d'octubre, es farà una festa popular al parc de Ca l'Alfaro.

Documentació de la campanya