Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2009 Festa Major Sant Andreu 2009
No hi faltaran els actes més tradicionals que la Festa Major d'hivern ofereix cada any en honor al patró de la vila
Cartell Sant Andreu 09Molt d'esport i propostes de lleure per a tots els públics, encapçalades per les cites més tradicionals. Aquesta és la recepta del programa de la Festa Major de Sant Andreu '09, que se celebrarà del 21 al 30 de novembre. Programa de la Festa Major de Sant Andreu 2009 i de l'11a Promoció de productes típics.

En l'apartat cultural, hi destaca la presentació del primer DVD de la col·lecció Mirar enrere, que impulsa el Museu-Arxiu de Llavaneres, el dia 22 a la tarda. Hi haurà també cinefòrum, propostes musicals, activitats per a la canalla, balls... Els dies centrals de la Festa seran diumenge 29, amb la cercavila de gegants, la desfilada de moda i el correfoc, i dilluns 30, diada de Sant Andreu, amb la felicitació als Andreus i a les Andrees.

Una de les cites esportives més importants serà l'acte de reconeixement als esportistes locals més destacats del 2009, que enguany s'ha inclòs en el programa de la Festa Major i que se celebrarà el dia 28 a la tarda. A nivell de competicions, podrem gaudir d'una nova edició del torneig de golf, del campionat de caça i de la demostració de resistència de ciclomotors. No hi faltarà la tradicional festa del skate ni la marxa popular, que s'han programat per al dia 22 de novembre. També hi haurà temps per al futbol, el bàsquet, els escacs...

D´altra banda, en el marc de la Festa Major, Llavaneres tornarà a celebrar les Jornades per a la No Violència que, entre altres actes, proposa participar en l'encesa d´espelmes el proper 25 de novembre, a la plaça de la Vila.

Com sempre, festa gastronòmica

Com és tradició, el programa de la Festa Major inclou una nova edició de la festa gastronòmica de Promoció de Productes Típics, que compleix onze anys i que anirà acompanyada de la fira de l'alimentació, la tardor i el bolet. La trobada serà el cap de setmana del 21 i el 22 de novembre, al passeig de la Mare de Déu de Montserrat. A més de visitar la fira de productes típics, es podrà participar en la degustació popular, que inclourà la tradicional poma farcida, bolets i coca de Llavaneres. A més, del 20 al 30 de novembre, als restaurants participants se servirà la Mostra Gastronòmica de Productes Típics.