Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 22.12.2009
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Millora notable de la qualitat de la matèria orgànica
El 2009 es tanca amb una matèria orgànica de molta més qualitat, amb només un 14% d'impropis, un 29% menys que a principi d'any
Test sobre la matèria orgànica

Llavaneres tanca el 2009 amb bona nota pel que fa a la recollida de la matèria orgànica. Respecte fa un any, la qualitat d'aquesta fracció de les escombraries ha millorat substancialment i això representarà avantatges econòmics per al municipi. El percentatge d'impropis és ara d'un 14%, lluny del 43% de principi del 2009.

Aquesta millora de la qualitat de la matèria orgànica, que ha passat en només un any del 43% d'impropis al 14% d'impropis, reduirà el sobrecost que l'Ajuntament de Llavaneres ha de pagar per no reciclar bé. Per posar un exemple, per un 30% d'impropis, un consistori ha de pagar 30.000 euros anuals de penalització i deixa d'ingressar altres 30.000 euros. En tot cas, la Regidoria de Medi Ambient encoratja la població a continuar millorant i apunta que el repte de cara al 2010 ha de ser aconseguir reduir els impropis a un 10%. A hores d'ara, en la matèria orgànica, s'hi continuen trobant materials que clarament no ho són, com ara vidre o bombetes. Amb tot, Llavaneres tanca l'any sent un dels municipis que més reciclen de tot Catalunya, segons les estadístiques de l'Agència de Residus de Catalunya.

La incidència de la campanya Separem bé la matèria orgànica! ha ajudat en aquesta important recuperació del reciclatge de la matèria orgànica. La Regidoria de Medi Ambient ha treballat durant tot l'any per conscienciar la població de la importància de fer una bona separació de la matèria orgànica, és a dir, les restes de menjar i les restes vegetals. El moment central d'aquesta campanya de comunicació s'ha viscut aquest estiu amb parades informatives al carrer, repartiment de tríptics casa per casa i amb una festa de cloenda, ja al mes d'octubre, al parc de Ca l'Alfaro. La valoració, per tant, de tot aquest esforç informatiu és molt satisfactòria.

L'Ajuntament vol agrair la col·laboració dels veïns i les veïnes en aquesta important tasca del reciclatge de les escombraries, que cal complir per tres aspectes:
 

  • Legal: és obligatori per llei.
  • Ètic i ecològic: és un hàbit més sostenible perquè representa la reducció dràstica de les escombraries que fins fa poc es portaven a incinerar i, per tant, es redueix el nombre d'emissions contaminants a l'atmosfera.
  • Econòmic: no separar bé la matèria orgànica té una penalització que es tradueix en la reducció dels ajuts econòmics que reben les administracions municipals.
Informació relacionada
Dissabte, 3 d'octubre de 2009
Informació, esmorzar, titelles i jocs
El proper dissabte 3 d'octubre, al parc de Ca l'Alfaro, de les 10 del matí a les dues del migdia
Dissabte, 26 de setembre de 2009
Divendres, 25 de setembre de 2009
Dissabte, 19 de setembre de 2009
Divendres, 18 de setembre de 2009
L'Ajuntament engega una campanya per demanar als veïns que s'impliquin més en la millora de la qualitat de la recollida de matèria orgànica
Diputació de Barcelona
^