X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 04.10.2010
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
En marxa l'obra pública estatal
Repàs de les cinc obres que Llavaneres finançarà amb el FEOSL 2010
La creació d'un carril bici al passeig de la Riera; la rehabilitació d'una de les façanes de l'Escola Sant Andreu; la dotació de dues noves aules i d'un nou espai comú a l'Escola Bressol Municipal Sant Nicolau; la renovació de l'enllumenat en un tram de l'avinguda de Sant Andreu i l'impuls d'un pla d'accessibilitat a l'N-II a l'entorn de l'estació de tren. Aquestes són les cinc obres públiques que Llavaneres finançarà amb el FEOSL 2010, el Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Social. S'hi ha d'afegir dues actuacions per millorar l'emmagatzematge informàtic i la telefonia de l'Ajuntament i tres projectes socials: un de manteniment de centres escolars, un de suport econòmic a les famílies necessitades i un d'integració dels joves. La xifra total sol·licitada al Fons Estatal és de més d'un milió d'euros.
1. CARRIL BICI. En execució
Finalització prevista: mitjans d'octubre
Empresa: Eurocatalana d'Obres i Serveis SL
Cost: 113.714,82 euros

Tram final en obres:

Carril bici en construcció al passeig de la Riera  Carril bici en construcció al passeig de la Riera

Tram finalitzat:

Carril bici en construcció al passeig de la Riera  Carril bici en construcció al passeig de la Riera


El passeig de la Riera es reconvertirà en un eix cívic dotat amb un carril bici i ha passat a ser d'un únic sentit de circulació. Contràriament al que es va anunciar en un principi, el carrer és de pujada entre el carrer Mestral i l'avinguda de Catalunya. El motiu d'aquest canvi d'última hora és la voluntat de facilitar l'estacionament del bus escolar just davant de la porta de l'escola Serena Vall, ubicada al passeig. La creació del carril bici ha suposat l'eliminació de les places d'aparcament però, per fer més fàcil l'accés de les famílies al centre educatiu, és permès aparcar-hi en les hores d'entrada i de sortida del centre. A més, s'habilitarà un solar proper per poder-hi estacionar, més informació aquí. En l'últim tram i a l'alçada de l'autopista es mantenen els dos sentits de circulació.


2. SANT ANDREU. Executat.
Empresa: Rehatec façanes SA
Cost: 40.000 euros

Façana escola Sant Andreu rehabilitadaLa façana del carrer del passeig de les Alzines de l'Escola Sant Andreu llueix ja nova imatge. La paret estava molt deteriorada i s'ha aprofitat la inversió estatal del 2010 per reformar-la.


3. SANT NICOLAU. En execució.
Empresa: Anluda Construccions Llavaneres SL
Cost: 110.126,93 €

Obres a l'Escola Bressol Sant NicolauA l'Escola Bressol Municipal Sant Nicolau hi ha en marxa unes obres de reforma, consistents en el trasllat de la cuina i en l'habilitació de dues noves aules adaptades a les necessitats educatives. Així mateix, el centre guanyarà un espai com a zona comuna.


4. ENLLUMENAT. En execució.
Empresa: Jaume Tresseras SL
Cost: 87.498,20 €

Renovació de l'enllumenat a l'avinguda de Sant AndreuEl tram de l'avinguda de Sant Andreu, des del parc del Monument fins a l´avinguda de Catalunya, estrenarà aviat un sistema d'enllumenat nou. A més del canvi de fanals, que serà la novetat més evident, l'obra inclou la substitució de la xarxa, que havia quedat força obsoleta, i un nou quadre elèctric.


5. L'N-II, MÉS URBANA. En execució.
Empresa: Vialitat i Serveis SL
Cost: 433.950,45 €

La transformació de la carretera N-II en una via més urbana a l'entorn de l'estació de tren és, sens dubte, l'obra de més envergadura dels cinc projectes escollits per al FEOSL 2010. En aquest cas, les obres van començar a mitjan setembre i inclouen, entre d'altres, les millores següents: es reduirà l'amplada dels carrils actuals per evitar que s'hi circuli a una velocitat elevada; es plantarà vegetació; es col·locarà enllumenat públic i una marquesina per als usuaris del bus urbà; es construiran voreres on no n'hi hagi i s'instal·larà un semàfor per eliminar les barreres arquitectòniques existents.

Informació relacionada
Diumenge 26 de setembre, al nou carril bici de Llavaneres, al passeig de la Riera
L'obra és una millora introduïda en l'adjudicació de la reforma de la llar d'infants Sant Nicolau
Atenció (1/9/2010): El carrer, finalment, serà de pujada i no de baixada com es va anunciar inicialment
L'Ajuntament ha presentat set projectes d'inversions i quatre projectes socials, valorats en un milió d'euros, per a la convocatòria de l'ajut estatal del 2010
Diputació de Barcelona
^