Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2011 La Minerva 2011
El primer cap de setmana de La Minerva 2011 fa sortir la gent al carrer

Trobada de puntaires

El primer cap de setmana de la festa major d'estiu ha deixat una bona petjada. La Minerva 2011 ja ha començat i ho ha fet de manera variada. Teatre, puntaires, festa de la platja, festa del bàsquet... Propostes per a tots els públics, que us resumim en aquest àlbum de fotos.

Ha sigut un primer cap de setmana de festa major amb força propostes i participació. Hi ha hagut música i activitats de lleure per a petits i grans. Un dels primers a obrir el programa de La Minerva 2011 han estat els integrants del grup Esperit de Joventut del Casal de la Gent Gran i també la companyia Inestable d'El Casal de Llavaneres que, fidels a tradició, van oferir dissabte 9 de juliol, al parc de Ca l'Alfaro, l'estrena teatral d'aquest estiu.

També hi ha hagut propostes esportives. La festa del bàsquet i l'exhibició de freestyle va omplir d'ambient durant tot diumenge 10 de juliol el passeig de la Mare de Déu de Montserrat. D'altra banda, 45 banyistes es van afegir a la causa solidària del Mulla't per l'esclerosi múltiple, a la piscina municipal de Llavaneres, en la tirada simultània que es va fer a les 12 del migdia. Aquestes són les dades de la col·laboració llavanerenca amb el Mulla't:

22 participants
8.575 metres nedats
700 € recaptats (127 € en donatius, 215 € d'entrades i 358 € de venta de material)

També hi ha hagut tennis taula, dissabte dia 9, a l'institut de Llavaneres. Aquí podeu consultar la classificació amb els noms dels guanyadors.

La cita més multitudinària va tornar a viure's al carrer de Munt, amb la 19a Trobada de Puntaires, que diumenge 10 de juliol al matí va reunir 320 puntaires de 23 agrupacions, tallers i escoles arribats d'arreu de Catalunya. Com és tradició, la Regidoria de Cultura va lliurar un obsequi a la puntaire més jove, que aquest any ha estat la llavanerenca Jana Matas, de 7 anys, i a la puntaire més gran, que va ser Dolors Bàrbara, de les puntaires de Can Basomba del Masnou, de 90 anys. En el seu discurs, l'alcalde, Bernat Graupera, va voler tenir un record molt especial per a la puntaire llavanerenca Quima Bosch, que és a punt de complir 102 anys i que ahir no va poder assistir a la trobada.

Encara hi ha hagut més propostes, de la mà de l'associació La Dona per la Dona, que va organitzar Els encants de la Dona a Can Caralt i l'exposició de patchwork a Ca l'Alfaro.