X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 10.11.2011
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
S'aixeca el teló de la 14a Mostra de Teatre Dani Tàpias
Fins el 18 de desembre, la mostra portarà a l'escenari d'El Casal de Llavaneres quatre propostes

La secció de Teatre d'El Casal de Llavaneres ja té a punt la programació de la 14a Mostra de Teatre Dani Tàpias. Es farà del 12 de novembre al 18 de desembre i inclou tres obres de teatre i una vetllada de poesia.

Ja en tinc 30!

TeatreLa mostra s’estrenarà dissabte 12 de novembre amb l’obra Ja en tinc 30!, a càrrec del grup Sogtulakk de Granollers, a les 22 h, a la sala polivalent d’El Casal. L'Andreu fa trenta anys. I està angoixat. Està en crisi. Però no és la crisi dels trenta. De fet, ell no hi creu, en la crisi dels trenta. L'Andreu està angoixat perquè la gent que l'envolta (els amics, la nòvia, els pares...) sembla que s'ha entestat a capgirar-li la vida. I això et pot passar en qualsevol moment, no cal que sigui el teu aniversari...

 

Terra baixa

Terra baixaLa companyia Inestable d'El Casal entrarà en escena el 26 de novembre (22 h). Presentarà en primícia Terra Baixa, d’Àngel Guimerà. L’obra es podrà tornar a veure diumenge 27 de novembre, a les sis de la tarda. Terra baixa és una de les obres més populars d’Àngel Guimerà i una de les més representades i traduïdes de la llengua catalana que ha esdevingut tot un clàssic del repertori teatral català.

Aquest drama en prosa planteja de forma magistral l’oposició entre el pla corromput (la terra baixa) i la muntanya incontaminada (la terra alta). El protagonista, en Manelic, un home senzill i primitiu, és cridat per casar-se amb la Marta, una noia de la terra baixa que fins aleshores havia estat obligada a mantenir relacions íntimes amb el seu amo, en Sebastià, el qual pretén continuar-les més enllà del que per a ell és un matrimoni de conveniència. La Marta, envilida per la relació forçada amb en Sebastià, troba en l'amor d'en Manelic la força per esdevenir lliure i trencar la dependència que la subjectava a en Sebastià.

 

 

Nit de Poesia

El 9 de desembre serà el torn de la Nit de Poesia a La Cava d’El Casal (22 h).

 

La gata damunt la teulada de zinc

La gata sobre la teulada de zincLa Mostra s’acomiadarà del públic el 18 de desembre (18 h) amb la representació de la mítica obra La gata sobre la teulada de zinc a càrrec del Patronat Parroquial de Santa Maria de Palautordera.

En mig d'un ambient només idíl·lic en aparença es desenvolupen de forma simultània les passions ofegades en frustració i alcohol del matrimoni format per Brick i Maggie, l'ànsia d'ascens social i econòmic de la seva cunyada Mae, mare de cinc fills verdaderament insofribles als que sense cap mena de pudor utilitza per a per aclamar l'atenció i estovar el cor de l'avi, i les reflexions del vell patriarca, que a cada minut que passa sent com l'instint que tant l'ajudà a sortir endavant en els durs anys ara ve ajudar-lo ara a dilucidar les rivalitats que pouen en el si de la seva nissaga. Tot sembla a punt d'esclatar i portar el drama fins a límits insuportables, quan de sobte sorgeix la llum a treves de tres dures converses en les què Brick, la seva esposa i el seu pare tenen per fi l'ocasió d'aclarir malentesos i guarir les ferides del passat. Una solució que si bé no aclareix la presència imminent de la mort, almenys garanteix in extremis la felicitat dels únics personatges que en mig del seu desastre personal mereixen ser considerats com a innocents.

Informació relacionada
Diumenge, 18 de desembre de 2011
A càrrec del Patronat Parroquial de Santa Maria de Palautordera
Divendres, 9 de desembre de 2011
Diumenge, 27 de novembre de 2011
A càrrec de la companyia Inestable d'El Casal de Llavaneres
Dissabte, 26 de novembre de 2011
A càrrec de la companyia Inestable d'El Casal de Llavaneres
Es podrà veure dissabte a les deu de la nit, i diumenge a les sis de la tarda
Dissabte, 12 de novembre de 2011
A càrrec del grup Sogtulakk de Granollers
Diputació de Barcelona
^