X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 27.04.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Nit de reconeixements
Gaspar Sala recull la distinció de la 1a Coca d'Or i Marc Bertran és guardonat amb el Pèsol d'Or

Lliurament de la 1a Coca d'Or a Gaspar Sala  Lliurament del Pèsol d'Or a Marc Bertran

Llavaneres va homenatjar, la nit de dijous 26 d'abril, dos llavanerencs que, amb el seu esforç, han contribuït a promocionar Llavaneres i la seva gastronomia. El pastisser Gaspar Sala i Ros, de la Pastisseria Sala, va recollir als seus 90 anys la 1a Coca d'Or, la novetat d'aquesta 13a edició de la Festa del Pèsol. Marc Bertran, d'Horta Marcó, va ser distingit amb el Pèsol d'Or. Els guardons es van lliurar en el marc del sopar de gala de la Festa del Pèsol, que va servir el restaurant Masia Graupera. Els comensals van poder degustar un magnífic menú degustació amb el pèsol com a protagonista indiscutible. La Festa del Pèsol se celebra durant tot el cap de setmana amb fira, degustació i activitats infantils, entre altres propostes, en el parc de Ca l'Alfaro.

Lliurament de la 1a Coca d'Or a Gaspar Sala  Lliurament del Pèsol d'Or a Marc Bertran

El restaurant Masia Graupera ha estat l'encarregat d'organitzar el 5è Sopar del Pèsol. Un sopar de gala que és una oportunitat única per degustar el pèsol garrofal de Llavaneres en totes les seves varietats culinàries. A tots els plats, i se'n van servir set, es va poder tastar pèsol: amb foie a l'aperitiu, amb la crema de pèsols amb escamarlà, amb carn i amb peix, i és clar, no hi van faltar el clàssic plat dels pèsols ofegats de Llavaneres. En aquest plat es descobreix, com en cap altre, la dolçor extraordinària i la textura tendra del pèsol de Llavaneres, un producte que l'Ajuntament té catalogat amb una marca de garantia de qualitat i al voltant del qual, des de fa tretze anys, se celebra una gran festa al carrer, que aquest cap de setmana preveu reunir milers de visitants al parc de Ca l'Alfaro.

A l'inici de la vetllada, el gerent de Masia Graupera, Carles Graupera, i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Llavaneres, Carlos Bartomeu, van donar la benvinguda als assistents i van anunciar que seria una nit molt especial: gastronòmicament parlant i per les distincions que es lliurarien...

Ja després de sopar, es va donar pas a la intervenció del periodista i escriptor Manuel Cuyàs, que va parlar de pèsols, de la comarca del Maresme i de les tradicions gastronòmiques dels catalans. Tot seguit, l'alcalde, Bernat Graupera, va explicar el sentit d'aquesta Festa del Pèsol, que arrossega ja tretze anys d'història, i va presentar els dos guardonats, que eren presents a la sala però que desconeixien que serien ells els protagonistes de la nit.

A Gaspar Sala i Ros, l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres li ha volgut reconèixer l'elaboració de la primera Coca de Llavaneres, unes postres que avui són un símbol de la gastronomia local. Sala va recollir el guardó, molt emocionat, acompanyat de la seva esposa Josefa Cabot, i de les seves filles, que des de fa anys dirigeixen el negoci familiar, la Pastisseria Sala del carrer de Munt.

El Pèsol d'Or lliurat a Marc Bertran vol reconèixer l'empenta d'una de les cinc hortes que avui continuen conreant pèsol garrofal de Llavaneres, així com el seu interès per modernitzar la marca i la seva col·laboració, des dels origens, amb la Festa del Pèsol.

 

Informació relacionada
La degustació popular de pèsol garrofal i de coca de Llavaneres de la 13a Festa del Pèsol de Llavaneres torna a omplir de visitants el parc de Ca l'Alfaro en un diumenge assolellat
Fira i degustació popular de pèsol garrofal i de coca de Llavaneres, en el parc de Ca l'Alfaro, dissabte 28 i diumenge 29 d'abril de 2012
Diumenge, 29 d'abril de 2012
Elaborats pels restauradors de la vila i d´altres delícies ofertes pels diversos establiments locals
Diumenge, 29 d'abril de 2012
Exposició i venda a càrrec de productors de pèsols i comerciants, i taller infantil
Dissabte, 28 d'abril de 2012
Activitat infantil amb recuperació dels jocs tradicionals de cucanya
Dissabte, 28 d'abril de 2012
Exposició i venda a càrrec de productors de pèsols i comerciants, i tallers infantils
Divendres, 27 d'abril de 2012
Divendres, 27 d'abril de 2012
El centre neuràlgic de la celebració és el parc de Ca l'Alfaro
Dijous, 26 d'abril de 2012
Organitzat pel restaurant Masia Graupera
L'empresa Nutrilab, que té encarregats els controls de la marca de garantia de qualitat, ha visitat avui els cinc camps de pèsols i també les quatre pastisseries que elaboren la Coca de Llavaneres
El sopar tindrà lloc aquest dijous a les 21 hores al restaurant Masia Graupera
Diputació de Barcelona
^