Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2012 13a Festa del Pèsol
La degustació popular de pèsol garrofal i de coca de Llavaneres de la 13a Festa del Pèsol de Llavaneres torna a omplir de visitants el parc de Ca l'Alfaro en un diumenge assolellat

13a Festa del Pèsol 13a Festa del Pèsol

La 13a Festa del Pèsol va viure, diumenge 29 d'abril, la jornada central de la celebració gastronòmica per excel·lència de Llavaneres amb la degustació popular de pèsol garrofal i de coca de Llavaneres. Els 12 restaurants participants i les pastisseries van servir un miler de racions de degustació de pèsol i de coca. El bon temps va animar veïns i visitants a acostar-se fins el parc de Ca l'Alfaro, que va lluir un ambient de festa major. Durant tot el cap de setmana, pel recinte firal hi han passat unes 2.000 persones. Repassem aquest intens cap de setmana gastronòmic que organitza la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Llavaneres, amb el suport de restauradors, productors i comerciants locals...

13a Festa del Pèsol


La diada va començar amb la salutació de les autoritats als expositors participants a la fira. Tot seguit, es va donar pas als parlaments, a càrrec del regidor de Promoció Econòmica, Carlos Bartomeu, i de l'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera. A més de destacar la importància de celebrar aquesta festa de promoció del pèsol garrofal i de la coca de Llavaneres, dos productes amb marca de garantia de qualitat, van demanar un aplaudiment per als dos homenatjats en la nit del sopar de gala: el pastisser i creador de la primera coca de Llavaneres, Gaspar Sala, i el productor de pèsol Marc Bertran, d'Horta Marcó.

Els restaurants participants van començar a servir les racions de pèsols. Tot i alguna variació, la recepta estrella va tornar a ser la dels pèsols ofegats de Llavaneres, amb cansalada i botifarra. Una recepta senzilla que realça la dolçor del pèsol garrofal. De postres, els comensals de la degustació popular van poder fer un tastet també de coca de Llavaneres, l'altre producte amb marca de garantia de qualitat de la gastronomia local. En total, es van servir un miler de racions de menjar.

La Fira es va obrir dissabte i es va poder visitar tant al matí com a la tarda, tot i que el mal temps no va ajudar a atreure visitants. Entre els expositors, a més de productors de pèsol i pastisseries, al recinte firal s'hi van donar cita entitats de la vila, com ara Càritas. La comissió olímpica també va aprofitar l'esdeveniment per fer les primeres inscripcions per a les Olimpíades 2012, que se celebraran a Llavaneres del 29 de juny al 8 de juliol. També hi va ser present el Museu-Arxiu Vives i Tutó i Salvem l'ermita i l'Institut Llavaneres, que va vendre números per al viatge de fi de curs a l'Alguer. A més, es van organitzar activitats infantils per a la canalla i es va presentar el treball de Xavi Roma, Llavaneres 360º, que aviat es podrà veure al web municipal, i la Guia Comercial del Maresme d'Impuls.cat. A la fira també hi ha sigut present, promocionant-se el portal audiovisual llavaneres.icatm.net, que des de dijous ha fet seguiment informatiu de tots els actes de la 13a Festa del Pèsol.

Podeu veure l'àlbum de fotos del cap de setmana de la 13a Festa del Pèsol, en aquest enllaç

 

Taller de cuina

La primera degustació es va poder fer divendres al matí, amb el tradicional taller de cuina que des de fa anys organitza la Regidoria de Promoció Econòmica, coincidint amb el mercat setmanal, al passeig de la Mare de Déu de Montserrat. En aquesta ocasió, la preparació dels pèsols ofegats va anar a càrrec de Carles Maga, que és cuiner professional. El taller va atreure clients del mercat però també visitants de diferents punts de la comarca, atrets per degustar el pèsol de Llavaneres. La visita va valer la pena: els comensals van destacar l'extraordinària dolçor i la textura tendra i refinada del pèsol garrofal de Llavaneres.

 Taller de cuina Taller de cuina