X
A partir del 17 d'octubre, Llavaneres aposta per la recollida porta a porta de les escombraries!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 02.07.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Llavaneres encén la flama
Emoció en la cerimònia inaugural de les Olimpíades 2012

La cerimònia inaugural va obrir, divendres 29 de juny, les Olimpíades 2012, en una tarda plena d'emoció. L'arribada de la flama, per mar, a la platja de Llavaneres de la mà d'una deessa de l'Olimp va ser el tret de sortida. Rellevistes de tot el poble van pujar la torxa fins al passeig de la Mare de Déu de Montserrat, on ja havia començat la cerimònia inaugural, que va comptar amb les actuacions de tres entitats esportives locals: Club de Patinatge Artístic de Sant Andreu de Llavaneres, Gim Llavaneres i Club Taekwondo Venzalá. El moment més esperat de la cerimònia va arribar de la mà de Carles Canals, jugador professional de bàsquet que s'acaba de retirar després de 19 anys, l'encarregat d'encendre el peveter. Aquest moment va marcar l'inici de les Olimpíades 2012 de Llavaneres, enmig d'un ambient de festa. Les competicions van començar dissabte i s'allargaran fins el dia 8 de juliol. Hi ha 500 participants i tota mena de modalitats esportives.

Encesa del peveter Inauguració de les Olimpíades 2012

Llavaneres va celebrar amb tota solemnitat, divendres 29 de juny, la inauguració de les Olimpíades del 2012. Una cita que arriba cada quatre any, coincidint amb les Olimpíades que se celebren per a tot el món. Per a Llavaneres, aquesta és la vuitena edició. Tot va començar, ja fa 32 anys, quan un grup de llavanerencs va tenir la idea de celebrar al nostre poble un macroesdeveniment esportiu singular.

La torxa olímpica va arribar cap a les set de la tarda per mar, de mans d’una deessa de l’Olimp, que va lliurar el foc al regidor d’Esports, Josep Molins, acompanyat de la Comissió Olímpica. Mentre esperaven la flama, que un grup de voluntaris rellevistes van pujar per tots els barris del poble, al passeig de la Mare de Déu de Montserrat va començar la cerimònia inaugural amb la participació del Club Artístic de Patinatge de Sant Andreu de Llavaneres, Gim Llavaneres i el club Taekhondo Venzalà.

Homenatge a una trajectòria

El moment més esperat es va viure amb l'encesa del peveter. El cerimonial va començar amb desfilada dels representants dels barris, i de les portadores de la bandera olímpica, a càrrec de dues de les quatre joves llavanerenques, estudiants de l’Institut de Llavaneres, que aquest 2012 han aconseguir la plata en la Copa Catalana de Vela Escolar, Mireia Aroca i Marina Rodríguez. 

Els darrers rellevistes van lliurar, en aquell moment, la torxa a l’esportista llavanerenc Carles Canals. Jugador professional de bàsquet des dels 19 anys, s’acaba de retirar de la pràctica professional. Canals va començar jugant en el Club Bàsquet Valldemia i la temporada 2003-2004 va fer el salt a la categoria LEB Or. El Club Bàsquet Sant Josep de Girona ha estat el seu darrer club. Llavaneres li ha volgut reconèixer aquest esforç de superació personal i també la seva col·laboració, de la mà del Club Bàsquet Llavaneres, durant set anys, amb el campus d’estiu per a nens de 8 a 14 anys perquè ha estat un referent per a molts nois i noies.

L'encesa del peveter a càrrec de Canals i les paraules de l'alcalde, Bernat Graupera, donant per inaugurades les Olimpíades, van representar l'inici de nou dies de competicions. Uns 500 participants s’aplegaran, fins el 8 de juliol, per barris, lluint el seu respectiu color: blau, verd, groc, carbassa, gris o vermell. El diumenge 8 de juliol, a les 7 de la tarda, el passeig de la Mare de Déu de Montserrat serà l'escenari de la cerimònia de cloenda.

En el discurs inaugural, l'alcalde va agrair l'esforç i la dedicació de tots els membres de la Comissió Olímpica, i també dels clubs esportius, perquè sense ells no seria possible celebrar aquesta gran festa de l'esport. També va donar les gràcies als comerços i empreses que hi donen suport, com a patrocinadors.

 

Informació relacionada
Les Olimpíades 2012 acomiaden deu dies intensos de competicions esportives amb 500 participants
Diumenge 8 de juliol, al parc de Ca l'Alfaro, cloenda de deu dies intensos de competicions esportives
Diumenge, 8 de juliol de 2012
Amb sorteig de regals i lliurament de medalles i obsequis als esportistes participants
Diumenge, 8 de juliol de 2012
Divendres, 6 de juliol de 2012
A càrrec dels atletes Gema Barrachina i José Ríos
Primers resultats i noms dels guanyadors/es de les competicions esportives de les Olimpíades 2012
Al parc de Ca l'Alfaro, a partir de les 19 h, hi haurà lliurament de medalles, sorteig de regals i moltes sorpreses
Recull de fotografies de les diferents competicions olímpiques. Novetats! (19/7)
Divendres 29 de juny, a la platja de Llavaneres arribada de la flama i al passeig de la Mare de Déu de Montserrat, actuacions i encesa del peveter
Diumenge, 1 de juliol de 2012
Diumenge, 1 de juliol de 2012
Diumenge, 1 de juliol de 2012
Dissabte, 30 de juny de 2012
Dissabte, 30 de juny de 2012
Tres proves en una: natació, ciclisme i atletisme
Divendres, 29 de juny de 2012
Recordatori: avui dijous 28, de 18 a 21 hores a Ca l'Alfaro
La flama olímpica arribarà per mar a les 19 hores a la platja de Llavaneres, avui divendres 29 de juny, i els rellevistes la portaran fins el peveter, que se situarà al passeig de la Mare de Déu de Montserrat
Participaran en una xerrada-col·loqui el proper divendres 6 de juliol, a la sala de plens de l'Ajuntament, sobre "Atletisme de fons"
Com és tradició, els participants en els Olimpíades 2012 s'agruparan per equips en funció del seu lloc de residència
Últim dia per inscriure's als jocs olímpics de Llavaneres, que se celebren del 29 de juny al 8 de juliol (actualitzat el 22 de juny)
Es busquen parelles formades per un adult i un nen/a
El 29 de juny tindrà lloc la cerimònia inaugural i el 8 de juliol es farà la cloenda
La guanyadora té 11 anys i és alumna de l'Escola Sant Andreu
Ja es poden veure, a la sala polivalent de Ca l'Alfaro, les propostes dels nens i nenes que han volgut participar en el concurs
Adreçat a nens/nes de 6 a 11 anys. Hi ha temps per participar-hi fins el 9 de març
Constituïda la comissió organitzadora dels jocs olímpics locals
Dimarts, 31 de gener de 2012
Organització de les Olimpíades 2012
Dimarts 31 de gener hi ha una convocada una reunió informativa per crear la comissió organitzadora
Diputació de Barcelona
^