Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals Exposicions temporals Museu-Arxiu
Can Caralt exposa l'obra del pintor Pere-Màrtir Brasó del 15 de març al 14 d'abril

Exposició Pere-Màrtir BrasóEl Museu-Arxiu de Sant Andreu de Llavaneres convida a descobrir l'obra de Pere-Màrtir Brasó (Vilassar de Mar, 1952), afincat a Mataró, que aquest mes presenta a Can Caralt De pedres i de bèsties. Creador vital i agosarat, ben segur que la seva proposta sorprendrà pel seu llenguatge irònic, humorístic i crític. El Museu-Arxiu mostrarà les pintures de Pere-Màrtir Brasó del 15 de març al 14 d’abril. La inauguració es farà aquest divendres 15 de març a les 19.30 hores.

Díptic de l'exposició Pere-Màrtir Brasó

Díptic de l'exposició Pere-Màrtir Brasó

Fitxer: Diptic_Pere_Martir_Braso.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 871.05 kB


Biografia de Pere-Màrtir Brasó

Pere-Màrtir Brasó, nascut a Vilassar de Mar però habitant a Mataró, va entrar de molt jove a l’estudi del pintor i pirogravador Josep Serra Manent, però se’l pot considerar gairebé autodidacta. També va estudiar dibuix publicitari i, a començament dels anys 80, va treballar amb el reconegut pintor Pere Monserrat.

Procedent de la cultura del còmic, que sempre ha reivindicat, ha passat per diverses èpoques artístiques, durant les quals no ha perdut el seu particular figurativisme; amb influències del surrealisme, l’impressionisme i l’expressionisme, el seu llenguatge ha esdevingut molt personal, gestual i esquemàtic; les seves obres transmeten una emoció mediterrània ben viva.

L’obra de Brasó forma part de diverses col•leccions d’art públiques i privades, entre d’altres llocs a Barcelona, Ginebra, Roma i Ljubljana.

Des del 1983 ha fet diverses exposicions individuals a Barcelona, Badalona, Vilassar de Mar, Mataró, Banyoles, Llinars del Vallès, Roma..., i ha participat en més d’una trentena d’exposicions col•lectives a diverses galeries de Barcelona, Girona, Mataró, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Saragossa, Vigo, Madrid...

Fidel a la seva inquieta biografia artística, el seu treball és una recerca constant.

Jep Llany, escriptor. Març 2008


Més informació

Us recomanem també la visita al blog de Claudi Puchades, que ha elaborat un interessant article sobre Pere-Màrtir Brasó i la seva exposició a Llavaneres. Podeu consultar-lo aquí.