Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals Exposicions temporals Museu-Arxiu
Una producció itinerant que relata la destrucció, espoli i salvaguarda del patrimoni durant la Guerra Civil, fins diumenge 12 a Can Caralt

Art i Guerra, cartellDestrucció, espoli i salvament de l’art durant la Guerra Civil. Aquesta és la temàtica de la propera proposta de la sala d’exposicions del Museu-Arxiu. Can Caralt convida a visitar, del 19 d’abril al 12 de maig, l’exposició Art i guerra. Organitzada per la Diputació de Barcelona, la mostra va ser produïda pel Museu de Mataró coincidint amb la commemoració del 70è aniversari del final de la Guerra Civil i ara arriba a Llavaneres. A l’exposició es parla de la pèrdua de patrimoni a causa de la guerra, però també s’explica com es van poder salvar moltes col·leccions d’art tant privades com públiques, amb trasllats a França o a Ginebra...

Durant la Guerra Civil, es va produir la destrucció de la riquesa cultural per motius ideològics, com en el cas d’edificis i obres d’art religiosos, o per la violència del moment, com van ser els saquejos i els bombardejos que van afectar a biblioteques i arxius, edificis històrics i jaciments arqueològics.

Malgrat els estralls de la guerra, hi va haver persones que van lluitar per protegir aquests béns. Precisament la mostra que ara arriba a Llavaneres ret homenatge a la feina de salvaguarda que van realitzar aquestes persones.

A l'exposició també es parla dels incidents ocorreguts a Llavaneres i de com es va aconseguir salvar l'església de la crema. Més informació en aquesta imatge:

"Art i Guerra" a Llavaneres

El cartell

Art i Guerra, cartell