Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals Exposicions temporals Museu-Arxiu
L'exposició dedicada a aquest reconegut retaulista s'inaugura divendres 28 de juny, a les 19.30 hores

Jordi Vila Rufas

El Museu-Arxiu de Llavaneres tancarà el cicle d’exposicions de Can Caralt d’aquest curs, abans de les vacances del mes d’agost, amb una proposta que homenatja la trajectòria del prestigiós retaulista Jordi Vila Rufas. “Jordi Vila Rufas (1924-2011), el retaule d'ahir i d'avui”, s’inaugurarà divendres 28 de juny (19.30 h) i es podrà veure a Can Caralt fins al 28 de juliol.

Jordi Vila Rufas

Jordi Vila Rufas (Barcelona 1924-2011), fill del dibuixant Joan Vila i Pujol (Joan d’Ivori) i germà del també dibuixant Francesc Vila Rufas (Cesc), és un dels retaulistes catalans més destacats del segle XX.

Format a l’Escola Massana, on va ser professor de 1952 fins a la jubilació (1989), es va dedicar a la pintura de retaules i murals i a la realització de vitralls religiosos. Amb uns inicis marcats per l’academicisme, ben aviat va decantar el seu camí cap a l’abstracció.

Hi ha obra seva, entre d’altres, a les Llars Mundet, al Servei Municipal de Pompes Fúnebres de Barcelona, al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès, a la parròquia de Sant Miquel de Vallfogona de Balaguer, a la delegació de l’ONCE a Barcelona i, especialment, a la parròquia de Sant Joan de Vilassar, d’on són obra seva bona part dels retaules de l’interior.

Va exposar en solitari a Barcelona des del 1951, i també en altres ciutats, i va ser premiat a Chicago (1960) i al Primer Concurs Nacional d’Art Religiós de la Llar (1963).

Jordi Vila Rufas

Jordi Vila Rufas

Fitxer: Diptic_Vila_Rufas.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 335.32 kB

Exposició dedicada a Jordi Vila Rufas

Exposició dedicada a Jordi Vila Rufas

Fitxer: Poster_Jordi_Vila_Rufas.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 222.84 kB