Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals Exposicions temporals Museu-Arxiu
Roser Capdevila, la creadora de "Les Tres Bessones", presenta "Divertimento" al Museu de Llavaneres del 29 d'abril al 8 de juny, després de l'èxit de l'exposició a Barcelona

Roser CapdevilaCan Caralt pren el relleu al Palau Robert, que és a punt de tancar l'exposició retrospectiva que la Generalitat de Catalunya ha dedicat a l'artista i il·lustradora Roser Capdevila; una mostra que aviat començarà a itinerar per Catalunya i per tot Europa. A Llavaneres, la creadora de Les Tres Bessones arriba amb ganes de fer gaudir els visitants. Del 29 d'abril al 8 de juny, hi presentarà Divertimento.

El proper dimarts 29 d'abril, el Museu Arxiu i l'Ajuntament de Llavaneres conviden a la inauguració de l'exposició Divertimento, que el municipi dedica a Roser Capdevila, il·lustradora i artista internacionalment reconeguda. Serà a les 19.30 hores a Can Caralt. 

Llavaneres tindrà el plaer de mostrar, fins el 8 de juny, una part de l'obra d'aquesta gran creativa, que en aquesta ocasió converteix en obres d'art una tria d'objectes aparentment ja sense utilitat. Dibuixos fets en caixes de cartró i altres elements, sempre impregnats del magnetisme de la Capdevila.

  Cartell Roser Capdevila

Divertimento

La diversió és el rerefons d’aquesta petita tria d’objectes de cartró i de papers pintats que, a primer cop d’ull, poc tenen a veure l’un amb l’altre. Difícils de lligar cronològicament i d’agrupar temàticament, però que expliquen potser una mica, o molt, d’aquesta artista, de la seva manera de ser i d’entendre la vida. Objectes que il·lustren moments en què la Roser ha gaudit divertint els altres: aniversaris d’amics, instal·lacions temporals, pregons de festa major... Creacions que són testimoni d’aquestes actuacions en què ella desplega, a més, la seva faceta més show-woman. Molts són capses de cartró, a les quals la Roser dóna una segona oportunitat, una nova vida reencarnades en instruments, o quadres, o circs... que ella omple de contingut, els dóna personalitat pròpia, i els dota d’un passat i d’un present tan sacsejats com el futur que els espera. D’altres peces són alguna cosa més que dibuixos fantàstics plens d’ironia; són rondalles o històries amb les quals ella  amenitza celebracions i que ofereix i dedica als seus, buscant sempre aliats dins la família i còmplices entre els amics.

Anna Batet, comissària de l’exposició


Més informació

Díptic

Díptic

Fitxer: Diptic_Roser_Capdevila_LOW.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 330.56 kB


LES DADES

Inauguració de Divertimento, de Roser Capdevila

Dia: dimarts, 29 d'abril
Hora: 19.30 h
Lloc: Can Caralt, Museu Arxiu de Llavaneres
Carretera de Sant Vicenç, 14
Telèfon 93 792 92 82