Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2014 Festa Major de Sant Andreu
El Concert de Sant Andreu s'ofereix aquest diumenge 23 de novembre, a les 18 hores, a l'església parroquial

Concert de Camerart. Sant Andreu 2014

Els amants de la música tenen una cita aquest diumenge, a les 18 hores, a l'església de Sant Andreu de Llavaneres. Camerart-Orquestra del Maresme oferirà en exclusiva un concert de commemoració del Tricentenari, que s'inclou en el programa de la Festa Major de Sant Andreu 2014 de Llavaneres. L'entrada és gratuïta.

CONCERT DEDICAT AL TRICENTENARI (1714)  i A LA MEMÒRIA D'ITZÍAR AGUIRRE*

CAMERART – ORQUESTRA DEL MARESME

ANTÒNIA ESCALAS (violí solista)
SERGI MAURO (violí solista)
ROSA CAMPS  (flauta de bec)
JORDI COLOMER (direcció)

El programa


Moisès Bertran (1967)
VARIACIONES PARA ITZÍAR (in memoriam)
Tema amb quatre variacions i Epíleg

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
CONCERT PER A VIOLÍ, N. 1, BWV 1041, EN LA MENOR
1.Allegro – 2. Andante – 3. Allegro assai

Giuseppe Sammartini (1695-1750)
CONCERT PER A FLAUTA DE BEC, EN FA MAJOR
 1.Allegro – 2. Siciliano– 3. Allegro assai

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
CONCERT PER A DOS VIOLINS, BWV 1043, EN RE MENOR
1.Vivace – 2. Largo ma non tanto – 3. Allegro
 

Els músics

Violins: Antònia Escalas, Lluna Aragón, Sergi Mauro i Carles Franco
Viola: Marta Sedó
Violoncel: Sandrine Robilliard
Contrabaix: Franco Molinari
Clavicèmbal: Mireia Ruiz


Presentació del concert

*Camerart dedica aquest concert a la memòria d'Itzíar Aguirre, desapareguda recentement, violinista de l'orquestra gairebé des de la seva fundació. Per aquest motiu, el concert conté una part molt preponderant del violí com a solista.

Encara que el gruix del concert està dedicat al Barroc, s'inicia amb una obra que el compositor i pianista mataroní Moisès Bertran va dedicar a la seva amiga Itzíar Aguirre, originalment per a violí i piano, adaptada per a orquestra per a aquesta ocasió tan especial amb el títol de Variaciones para Itzíar.

Mentre Catalunya maldava per sobreviure els anys posteriors a la Guerra de Successió, l'Europa central vivia un dels moments musicals més transcendents de la història de la música, amb les composicions de Johann Sebastian Bach.

De les obres que Bach va compondre en les quals el violí protagonitza el paper de solista, n'hi ha dues en què aquest roll és compartit: El Concert de Brandemburg N. 5, BWV 1050, en re major (flauta, violí i clavicèmbal) i El Concert per a dos violins, BWV 1043. en re menor. El Concert per a dos violins és potser una de les peces més famoses i reconegudes de Johann Sebastian Bach i està considerada una de les obres mestres del Barroc. La va compondre a Leipzig entre 1730 i 1731, probablement per a ser interpretada pel Leipzig Collegium Musicum. També existeix un arranjament per a dos clavicèmbals, però transportada a la tonalitat de do menor (BWV 1062). Bach també va compondre dos concerts per a violí, corda i continu: El Concert per a violí N. 1, BWV 1041, en la menor, que s'interpreta en el present concert, i el Concert per a violí N. 2, BWV 1042, en mi major.

L'altra obra que s'inclou dins el programa de concert és de Giuseppe Sammartini i està dedicada a un dels instruments de vent més populars de l'època barroca: la flauta de bec. Sammartini, destacat oboista i compositor de l'època, va tocar a l'Orquestra de l'Òpera de Londres i va compondre diverses obres per a flauta de bec: Sonates per a flauta, violí i continu; Sonates per a dues flautes i continu; i el Concert en fa major, per a flauta, corda i continu.

Les parts solistes tenen com a protagonistes a dos membres de l'orquestra: la seva concertino Antònia Escalas i Sergi Mauro, així com la flautista Rosa Camps, tots ells amb una qualitat instrumental i interpretativa contrastada.

Camerart-Orquestra del Maresme va néixer l'any 1988 i està dirigida per Jordi Colomer.

El programa de mà

Concert de Camerart. Sant Andreu 2014

Concert de Camerart. Sant Andreu 2014

Fitxer: Diptic_Camerart_2014.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 921.29 kB