Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àlbums de fotos Marcs Festes 2014 Festa Major de Sant Andreu

Felicitació als Andreus i les Andrees
Felicitació als Andreus i les Andrees

Llavaneres ha celebrat aquest cap de setmana la Festa Major de Sant Andreu, tot i que la pluja ha obligat a suspendre la majoria d'activitats exteriors, a excepció de les Tres Hores de Resistència de Ciclomotors. Malgrat el temporal de pluja i vent, s'han pogut celebrar totes les activitats que es feien a cobert: el teatre, l'animació infantil, la missa i l'homenatge als Andreus i les Andrees... Ho repassem tot seguit.

El programa festiu va començar divendres a la tarda,  al Museu, amb el lliurament dels premis del 2n Concurs de Pintura i Escultura de Sant Andreu i l'obertura d'una exposició amb una selecció de treballs. La convocatòria va reunir obra de 40 artistes, 10 de locals, 24 de la resta de la comarca i set d'altres punts de Catalunya.

Dissabte al matí, el temporal va obligar a suspendre la classe oberta de Zumba i la ludoteca infantil que s'havia d'instal·lar al parc de Ca l'Alfaro. A la tarda, també es va haver d'anul·lar la batucada de presentació dels Batubanyuts. La Regidoria de Cultura i el Casal ja han anunciat la voluntat d'oferir aquestes propostes el proper diumenge 14 de desembre, coincidint amb la Marató de TV3.

D'altra banda, diumenge dia 5 se celebrarà el Campionat de Golf de Sant Andreu, previst per ahir i que també es va haver d'anul·lar. El que no es podrà recuperar serà la cercavila de gegants, que s'havia de celebrar ahir. Com que no podien sortir al carrer per culpa de la pluja, els geganters van fer ballar en Jaume Llum i la Minerva dins de la sala d'El Casal.

Tot i la pluja, les Tres Hores de resistència de ciclomotors es va celebrar ahir diumenge sota el pont de l'autopista. Aquesta prova s'organitza des de fa 23 anys, per Adventures Llavaneres, i és ja un clàssic en el calendari maresmenc.

La resta de propostes del programa, que es feien a cobert, s'han pogut celebrar sense problemes. És el cas de l'animació infantil amb Marcel Gros i la xocolatada, que es van fer dissabte a la tarda al Casal i que va reunir unes 120 persones.

El programa de Sant Andreu també ha inclòs una nova estrena teatral a càrrec de la Inestable, que dissabte a la nit i diumenge a la tarda va pujar a l´escenari Un déu salvatge, en una brillant actuació dels quatre actors i actrius protagonistes.

Ahir, diada de Sant Andreu es va celebrar la missa i l´homenatge als Andreus i les Andrees del poble. Pel que fa a Esports, ha estat un cap de setmana intens amb campionats de tennis taula, escacs i exhibició de taekwondo.