X
Estat d'alarma: Covid-19.
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 26.11.2007
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Espelmes per un món en pau
Llavaneres rebutja la violčncia i reclama un món on viure en harmonia
Encesa d'espelmes per a la no violčncia

Llavaneres s'afegeix aquests dies al rebuig mundial envers la violčncia. Divendres al matí, es van repartir els premis del concurs de dibuix i narració i, al vespre, una conferčncia i una encesa d'espelmes van reclamar un món en pau. La reivindicació continua a les escoles.
Conferčncia Jornades no Věolčncia

Llavaneres va denunciar simbňlicament, divendres al vespre, amb una encesa d'espelmes a la plaça de la Vila la violčncia contra les dones. Durant aquest 2007, ja han mort assassinades 70 dones a Espanya, onze de les quals residien a Catalunya. Va ser l'acte central de les Jornades per a la no Violčncia a Llavaneres i va començar amb una conferčncia a la sala de plens que va donar pas a un intens col·loqui entre els assistents. Davant la llum de les espelmes, la regidora d'Urbanisme, Sandra Carreras, va llegir el manifest del Dia contra la violčncia envers les dones d'aquest 2007, que es va commemorar ahir 25 de novembre, acompanyada del regidor de Benestar Social, Nani Mora.

Encesa d'espelmes per a la no violčncia
Encesa d'espelmes per a la no violčncia

Pedagogia a les escoles

La tasca pedagňgica a les escoles ha centrat part de l'activitat de les Jornades per a la no Violčncia a Llavaneres. Divendres al matí, es van lliurar els premis als guanyadors del concurs que l'Ajuntament, amb la col·laboració dels mestres, ha organitzat als CEIP Sant Andreu i Serena Vall. Els nens i nenes de 4t de primŕria de les dues escoles han expressat a través de narracions i de dibuixos la necessitat de construir entre tots un món on viure en harmonia.

Els tres primers classificats, en dibuix i narració, de les dues escoles:

Concurs de dibuix i narracio Jornades no Violčncia


Concurs de dibuix i narracio Jornades no Violčncia


Concurs de dibuix i narracio Jornades no Violčncia


Concurs de dibuix i narracio Jornades no Violčncia

Els dos primers premis en l'apartat de dibuix han estat per a Arancha Jover, de 4t B del CEIP Sant Andreu, per Un món sense violčncia, i per a Cristina Alsina, de 4t B del CEIP Serena Vall, amb Comptar fins a 10. En narració, els guanyadors van ser Francesc Itchart de 4rt B del CEIP Sant Andreu, amb Els tres ratonolinets, i Clara Ruscalleda, de 4t B, del CEIP Serena Vall, amb Notícies de cada Dia!.

El consistori vol agrair el gran esforç de col·laboració dels mestres dels dos centres, grŕcies als quals la iniciativa ha pogut tirar endavant. A la propera edició de la revista municipal Llavaneres Informa, reproduďrem els quatre treballs guanyadors.

L'activitat de les Jornades continuarŕ durant aquesta setmana a les dues escoles. Des d'avui dilluns i fins dijous 29, es portarŕ a terme un taller de prevenció de la violčncia de gčnere, sota el títol Ni princeses encantades, ni prínceps blaus, adreçat als alumnes de 4t de primŕria que van participar en el concurs. A més, als dos centres es podrŕ fer una visita a l'exposició Un món sense violčncia.

Agraďment a les col·laboradores

Les Jornades van començar dilluns 19 amb un acte de presentació i una lectura de contes a cŕrrec de set dones. Precisament, en agraďment a la seva col·laboració, l'alcalde, Bernat Graupera, el regidor de Benestar Social, Nani Mora, i el de Cultura, Josep Molins, les van obsequiar amb uns rams de flors en una recepció a la sala de plens, divendres a les 12.00 hores. Són Eulŕlia Puigdellivol, Rosita Ayza, Angelita Palacio, Rosa M. Marré, Manuela Ayza, Montserrat Deitx i Carme Moreno. A la foto, part de les homenatjades amb l'alcalde, els dos regidors i les tčcniques municipals que han treballant en l'organització de les Jornades:

Recepció a dones col·laboradores a les jornades contra la violčncia

Les jornades les organitza la Regidoria de Benestar Social, amb la col·laboració de la Regidoria d'Ensenyament, de les escoles Serena Vall i Sant Andreu, de la Diputació de Barcelona i de l'entitat Espai per a la Igualtat.

Informació relacionada
Dilluns, 26 de novembre de 2007
Sota el lema Ni princeses encantades ni prínceps blaus
Divendres, 23 de novembre de 2007
Actes a favor de la igualtat de gčnere
Divendres, 23 de novembre de 2007
Dimarts, 20 de novembre de 2007
Dilluns, 19 de novembre de 2007
Sota el lema Un món sense violčncia
La població organitza les Jornades per a la no violčncia del 19 al 29 de novembre, amb tot un seguit d'activitats
Diputació de Barcelona
^