X
Emergència per sequera!
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 19.03.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Junts per atreure inversors per als polígons del Maresme
Dotze ajuntaments maresmencs i quatre entitats signen un conveni de col·laboració per dinamitzar l'economia de la comarca

Dotze ajuntaments del Maresme, el Consell Comarcal, l'Associació dels Empresaris de Polígons Industrials de Pineda de Mar, la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM) i la Unió de Polígons i Industrials de Catalunya (UPIC) signaran el proper dimarts 24 de març un conveni de col·laboració per tirar endavant el projecte Polígons d'Activitat Econòmica del Maresme (PAE Maresme). La iniciativa té com a objectiu promoure els polígons d'activitat econòmica de la comarca i atreure inversions. L'acte de signatura tindrà lloc al Club Nàutic El Balís de Llavaneres, a les 10.30 hores.

Polígon industrial

Els municipis participants comparteixen la voluntat de millorar la competitivitat a nivell sòcio-econòmic i la creació d’ocupació en els seus respectius àmbits territorials, i manifesten, a través d'aquest conveni, que un camí per aconseguir-lo és l’atracció d’activitats inversores i l’ocupació de sòl disponible mitjançant noves activitats empresarials, així com la dinamització dels polígons industrials existents.

Els primers passos del projecte es van fer a proposta dels ajuntaments de Llavaneres, Canet de Mar i Pineda de Mar, conjuntament amb les associacions empresarials AEPIPM (Associació d'Empresaris de polígons industrials de Pineda de Mar), FAGEM (Federació d'Associacions Gremis empresaris del Maresme) i UPIC (Unió de polígons industrials de Catalunya), i ara compta també amb el suport del Consell Comarcal del Maresme. Aquest projecte es va començar a gestionar el maig del 2012 a partir d'un primer acord entre la FAGEM i l'Ajuntament de Llavaneres.

La proposta es va obrir a la resta d'ajuntaments del Maresme en un consell d'alcaldes celebrat al Consell Comarcal al setembre de 2013. Llavaneres i la FAGEM, en nom de tots els integrants, van presentar el projecte Reactivació de polígons d'activitat econòmica del Maresme. Arran d'aquella trobada i fins a data d'avui, s'hi han afegit nou consistoris més, fins al total de 12 ajuntaments.

La iniciativa continua oberta perquè s'hi puguin afegir més endavant la resta d'ajuntaments de la comarca. Els municipis impulsors defensen la importància de tirar endavant iniciatives conjuntes entre l'administració i les empreses per reactivar els espais dels polígons industrials.

Entitats participants
Consell Comarcal del Maresme; Ajuntament d’Argentona; Ajuntament d’Arenys de Munt; Ajuntament de Cabrera de Mar; Ajuntament de Canet de Mar; Ajuntament de Pineda de Mar; Ajuntament de Premià de Dalt; Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres; Ajuntament de Sant Iscle de Vallalta; Ajuntament de Santa Susanna; Ajuntament de Tordera; Ajuntament de Vilassar de Dalt; Ajuntament de Vilassar de Mar; Associació dels Empresaris de  Polígons Industrials de Pineda de Mar, FAGEM- Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme i UPIC-Unió de Polígons i Industrials de Catalunya

A l’acte de signatura hi assistirà una àmplia representació de tots els signants, acompanyats pel Diputat delegat de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Joan Roca Lleonart.

Informació relacionada
Els ajuntaments d'Arenys de Mar, Calella, Dosrius, Mataró, Sant Pol de Mar i Premià de Mar, i el Tecnocampus firmen divendres 5 de febrer el PAE Maresme
Els ajuntaments de Mataró, Arenys de Mar, Sant Pol i Dosrius, i el Tecnocampus, molt interessats a subscriure el conveni
Setze institucions s'apleguen al voltant d'un conveni per reflotar l'economia del Maresme
La iniciativa, en coordinació amb la FAGEM, té el suport del Consell Comarcal del Maresme
Diputació de Barcelona
^