X
Estat d'alarma: Covid-19.
Ca l'Alfaro
Botó que mostra/amaga menú lateral
Notícies | PUBLICAT 17.04.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Notícies
Pèsols ofegats amb pilota de botifarra negra i emulsió de sàlvia
Per Cristina Parés, Criscooks

Es tracta d'una recepta tradicional amb alguna variant com la botifarra que en lloc de trobar-la a rodanxes o desfeta, farem una pilota com si fos per l'escudella i després la presentarem al costat dels pèsols. També he canviat la menta per la sàlvia que té un gust més suau i en aquesta època de l'any té flors que aprofitarem per decorar el plat.

Pèsols ofegats de LlavaneresIngredients per a 4 persones

600 gr de pèsol garrofal de Llavaneres ja desgranat
3 cebes tendres picades
2 alls tendres picats
Oli d'oliva
½ got d'aigua
150 gr de cansalada tallada a daus
Sal i pebre
Per a la pilota:
1 botifarra negra
1 ou
1 llesca de pa de motllo remullada amb nata liquida
Sal
Per a l'emulsió de sàlvia:
Oli d'oliva
Un grapat de fulles de Sàlvia (guardem les flors per decorar)


Elaboració

En una cassola amb una mica d'oli d'oliva daurarem la cansalada tallada a daus. Retirem i reservem. En el mateix greix, posarem la ceba tendre i l'all, a foc suau per que no agafi color. Quan siguin transparents, tirem els pèsols, la cansalada i una mica d'aigua. Ho deixem coure a foc lent tot sacsejant la cassola de tant en tant.

Per la pilota de botifarra negra:

Esmicolem la botifarra, sense pell i li afegim l'ou i la molla del pa remullat. Ho barregem bé i formem les pilotes. Una per persona. Les podem coure al vapor o en la mateixa cassola. En el moment de servir el plat les daurarem una mica a la paella per que ens quedin cruixents per fora.

Per fer l'oli de sàlvia, triturarem oli d'oliva amb el grapat de fulles de sàlvia i una mica de sal. També podem posar alguna fulla de menta però sense que domini.

Servirem el plat amb els pèsols, la pilota a un costat i amanit amb un raig d'emulsió de sàlvia i alguna flor al damunt.

Informació relacionada
Diumenge es van servir prop de 1.400 degustacions, entre pèsol ofegat, coca de Llavaneres i begudes
Triple pèsol d'or aquest 2015 a les tres hortes que encara no havien rebut el guardó
Diumenge, 19 d'abril de 2015
Quin dia més bonic!, cançons que surten de la terra.
Diumenge, 19 d'abril de 2015
Diumenge, 19 d'abril de 2015
A càrrec de Masplanes
Dissabte, 18 d'abril de 2015
A càrrec de Gospelsons
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Amb Mercè Armengol i fills
Dissabte, 18 d'abril de 2015
Dissabte, 18 d'abril de 2015
A càrrec de Masplanes
Divendres, 17 d'abril de 2015
Ofert pel restaurant Vil·la Minerva
Divendres, 17 d'abril de 2015
De Mercè Armengol
Divendres, 17 d'abril de 2015
A càrrec de la xef Cristina Parés
L'activitat obrirà, a les 11 del matí, el programa de la 16a Festa del Pèsol de Llavaneres
El sopar el servirà el restaurant Vil·la Minerva, divendres 17 d'abril, i les inscripcions ja estan tancades
Arrenca la Mostra Gastronòmica del Pèsol de Llavaneres 2015
Les fotografies s'han de fer i lliurar diumenge 19 d'abril
Hi ha categoria infantil i per a adults i cal inscripció prèvia fins al 17 d'abril
Una de les novetats serà la creació d'un gran espai gastronòmic a l'espai firal
Diputació de Barcelona
^