Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Societat 16a Festa del Pèsol

Es tracta d'una recepta tradicional amb alguna variant com la botifarra que en lloc de trobar-la a rodanxes o desfeta, farem una pilota com si fos per l'escudella i després la presentarem al costat dels pèsols. També he canviat la menta per la sàlvia que té un gust més suau i en aquesta època de l'any té flors que aprofitarem per decorar el plat.

Pèsols ofegats de LlavaneresIngredients per a 4 persones

600 gr de pèsol garrofal de Llavaneres ja desgranat
3 cebes tendres picades
2 alls tendres picats
Oli d'oliva
½ got d'aigua
150 gr de cansalada tallada a daus
Sal i pebre
Per a la pilota:
1 botifarra negra
1 ou
1 llesca de pa de motllo remullada amb nata liquida
Sal
Per a l'emulsió de sàlvia:
Oli d'oliva
Un grapat de fulles de Sàlvia (guardem les flors per decorar)


Elaboració

En una cassola amb una mica d'oli d'oliva daurarem la cansalada tallada a daus. Retirem i reservem. En el mateix greix, posarem la ceba tendre i l'all, a foc suau per que no agafi color. Quan siguin transparents, tirem els pèsols, la cansalada i una mica d'aigua. Ho deixem coure a foc lent tot sacsejant la cassola de tant en tant.

Per la pilota de botifarra negra:

Esmicolem la botifarra, sense pell i li afegim l'ou i la molla del pa remullat. Ho barregem bé i formem les pilotes. Una per persona. Les podem coure al vapor o en la mateixa cassola. En el moment de servir el plat les daurarem una mica a la paella per que ens quedin cruixents per fora.

Per fer l'oli de sàlvia, triturarem oli d'oliva amb el grapat de fulles de sàlvia i una mica de sal. També podem posar alguna fulla de menta però sense que domini.

Servirem el plat amb els pèsols, la pilota a un costat i amanit amb un raig d'emulsió de sàlvia i alguna flor al damunt.