Escut de Sant Andreu de Llavaneres
PortadaPortada - Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i ConsumPromoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i ConsumPortada - Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum - TurismeTurisme


Un poble mil·lenari

Sant Andreu de Llavaneres és un poble situat entre el mar i la muntanya, a només 35 quilòmetres de Barcelona. Pertany a la comarca del Maresme i limita a ponent amb Mataró, a llevant amb Sant Vicenç de Montant, al nord amb Dosrius i al sud amb la Mediterrània.

Sobre el sentit originari del nom de la nostra vila circulen dues versions diferents. L'una considera que procedeix del verb labor (salts d'aigua), i que el mot llatí lab-and-arias, es transforma en el mot català Llavaneres. L'altra versió considera que prové del nom Labinaria (allau de terres), d'on s'originaria el mot Llavaneres.

Sant Andreu de Llavaneres conviu perfectament amb els contrastos de les estacions. Tardor, hivern, primavera i estiu marquen el pas del temps i l'encant especial de la nostra vila, la nostra cultura i les nostres tradicions.

Llavaneres, el plaer de viure i de menjar

A continuació us proposem diversos indrets d'interès que podeu visitar a la nostra vila:

El barri marítim
La riera
Nucli urbà: Ca l'Alfaro, l'Església parroquial
L'empremta modernista
Molí d'en Cabot
Rocs de Sant Magí
Església antiga i ermita de la Llorita
La ruta de les 3 Viles

Més informació sobre la comarca del Maresme: Consorci Costa del Maresme

Informació publicada el 24 d'agost de 2007