Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis Centrals Promoció Econòmica, Empresa, Comerç, Turisme i Consum Notícies

Logotip de Viles FloridesEl programa Viles Florides és una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta amb flor..

Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir. Cada any Viles Florides publica a la seva pàgina web el llistat de municipis participants i les puntuacions corresponents.

El jurat està format per professionals sobre viverisme, la jardineria i el paisatgisme, entre d'altres. La qualificació que pot atorgar el jurat és de 1 a 5 Flors d'Honor. Aquest reconeixement, a més, podrà ser retirat en successives edicions en cas de no mantenir-se el nivell assolit.

Sant Andreu de Llavaneres compta actualment amb tres Flors d'Honor, situant-se molt a prop dels municipis amb més puntuació, per això demana la implicació ciutadana per millorar la seva qualificació. Per a més informació, podeu consultar aquest enllaç.

L'Ajuntament, a més, informa que hi pot participar tothom, particulars inclosos en els seus domicilis, per tal de formar part de Viles Florides. Tots aquells veïns i veïnes interessats a participar com a ciutadans, poden clicar aquest enllaç.