Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2007 Festa Major de Sant Andreu 2007
Llavaneres s'aboca a la celebració de Sant Andreu, el patró de la vila, amb un extens programa d'actes
Festa major Sant Andreu 07

Durant tot aquest cap de setmana i a partir de divendres 30 de novembre, Llavaneres viurà els actes centrals de la Festa Major de Sant Andreu 2007. Després d'un primer cap de setmana centrat en la gastronomia, ara és el torn d'activitats tan tradicionals com la felicitació dels Andreus i les Andrees, el teatre, la Nit Jove o la desfilada de moda.

Dies de festa major a Llavaneres. Amb motiu de la diada de Sant Andreu, el patró de Llavaneres, que se celebra aquest divendres 30 de novembre, tornen les propostes de música, teatre, les exposicions, els gegants, el correfoc, les propostes per a la mainada i els joves, les activitats esportives, la desfilada de moda i la felicitació als nostres Andreus i Andrees. El cap de setmana passat, la festa major va obrir boca amb la tradicional festa gastronòmica dels productes típics.

El regidor de Cultura i Festes, Josep Molins, destaca la participació de les entitats en aquesta Festa Major d´hivern, com ara la de la companyia Inestable d'El Casal de Llavaneres, que es farà càrrec del teatre, o la desfilada de moda que organitza La Dona per la Dona i que cada any aplega unes 700 persones. Aquest any, a la desfilada, que es fa al pavelló municipal, assistiran com a convidats d'honor la dissenyadora Toton Comella i Josep Maria Donat, president de la firma TCN.

Entre les propostes musicals, destaca la Nit Jove, amb la participació de Víctor Estévez, divendres a partir de les 22.30 hores, i l'actuació de la Salseta del Poble Sec, aquest dissabte a la nit. Hores abans, podrem gaudir de l'espectacle de foc i llum del correfoc, que anirà a càrrec d'Els Banyuts de Llavaneres, els Diables de Premià i la colla Basilisc de Mataró.

Altres propostes per apuntar-se a l'agenda, sobretot pensat en la canalla, són la cercavila de gegants, que es farà diumenge al matí, i la ludoteca infantil, programada al parc de Ca l'Alfaro per a divendres, matí i tarda. També hi haurà eucaristia al temple parroquial, el dia de Sant Andreu, i dues exposicions: la de fotoperiodisme sobre Bòsnia i Hercegovina, i la de figures del pessebre, al Museu.

Pel que fa als esports, després de la celebració de la marxa, serà moment de veure la competició de resistència de ciclomotors i la trobada d'skaters al poliesportiu de Sant Pere.

Cal dir que s'ha hagut d'anul·lar la presentació del llibre sobre el Cardenal Vives, que s'havia anunciat per diumenge a mig matí.