Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Societat 2013 Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2013
Llavaneres celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb una pedalada i una caminada, els dies 22 i 29 de setembre

Setmana de la Mobilitat

Llavaneres no faltarà a la cita, un any més, de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que promou el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La Regidoria de Medi Ambient té a punt dues propostes: una bicicletada per al diumenge 22 de setembre i una caminada saludable per al diumenge 29 de setembre. Els participants a la caminada que ho vulguin podran tornar a casa en bus de manera gratuïta, gràcies a l'acord entre l'Ajuntament de Llavaneres i l'empresa Casas.

L'objectiu d'aquestes accions reivindicatives és promoure una mobilitat saludable, segura i respectuosa amb el Medi Ambient, en consonància amb els compromisos que el municipi va adquirir a finals del 2011 amb l'aprovació del Pla d´Acció per l'Energia Sostenible (PAES).

A més, es vol promocionar l'ús de la deixalleria municipal, que s'ha fixat com el punt d'arribada de la pedalada, i també donar a conèixer l'existència dels nous horts municipals habilitats al Surray, espai que visitaran els participants a la caminada. Una altra de la novetats de la present edició de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura a Llavaneres és que s'oferirà un taller pràctic per aprendre a posar a punt les bicicletes, coincidint amb la pedalada del dia 22.


  • La bicicletada

Data: 22 de setembre
Hora: 11 hores
Sortida: Parc de Ca l'Alfaro

El punt de sortida de la bicicletada del dia 22 de setembre serà el parc de Ca l'Alfaro, a les 11 del matí. La pedalada no és competitiva i està oberta a tothom. Enguany es proposa la realització d’un circuit que, des del nucli urbà de la població, porti fins a la deixalleria municipal. Tot sortint des del Parc de ca l’Alfaro, s'enfilarà pel carrer Clòsens, Riera d’en Dorda, Joaquim Matas, carrer de Munt i de nou Clòsens fins Avinguda Catalunya i s'agafarà el carril bici fins a la zona de l’església de Sant Pere, travessera de Sant Pere, carrer Menorca, Alcalde Andreu Reverter, carrer Mediterrani, camí del Sot del Figuerol i finalment el camí pla de la Torreta que ens portarà fins a la deixalleria municipal. Un cop acabat el taller pràctic, s'oferirà un petit refrigeri.


  • Caminada saludable

Data: Diumenge, 29 de setembre
Hora: 10.30 hores
Sortida: Parc de Ca l'Alfaro

Tornada: Opció de tornar a casa en bus de manera gratuïta, gràcies a l'acord entre l'Ajuntament i l'empresa Casas.

En la passejada d'aquest any es proposa visitar el Surray per tal de conèixer de primera mà el projecte ambiental i social dels horts municipals. La comitiva sortirà del Parc de ca l’Alfaro, en direcció al camí del Golf, per arribar fins a la zona industrial i tot seguit al camí del Sot del Figuerol i al carrer Mediterrani. Després de la visita, s'oferirà un petit refrigeri als jardins de can Passi.