Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Societat 16a Festa del Pèsol

Ingredients
150 grs de pèsol garrofal de Llavaneres ja desgranat
150 grs de favetes tendres ja desgranades
100 grs de pernil de gla tallat en llesques fines
Un manat de fulles verdes d'amanida: ruca, espinacs, fulla de roure...
Cibulet
Menta
Oli d'oliva
Reducció de vinagre dolç
Sal i pebre

Amanida de favetes i pèsolsPosem aigua a bullir amb sal i tirem els pèsols, els escaldem 3-4 minuts, els retirem i els esbandim amb aigua freda i gel per tallar la cocció i que no perdin el color. Mentrestant en una paella amb oli posem una mica del pernil tallat prim i sofregim les favetes en el mateix oli per que agafin gust del pernil.

En una paella sense oli posem les llesques del pernil i ho deixem a foc baix fins que quedin cruixents i reservem.

Fem una emulsió amb les fulles de menta, l'oli d'oliva, sal i pebre.

Muntem el plat: posem una base de fulles verdes, a sobre les favetes i els pèsols, al voltant els cruixents de pernil, unes tires de cibulet i ho amanim amb l´oli de menta, la reducció de vinagre i cibulet picat.