El restaurant Vil·la Minerva de Llavaneres va servir divendres 15 d'abril, a la nit, el 9è Sopar del Pèsol. 150 comensals van poder assaborir fins a set plats cuinats amb pèsol garrofal de Llavaneres. El periodista Espartac Peran i el meteoròleg Dani Ramírez van ser els convidats especials del sopar. L'Ajuntament de Llavaneres els va voler agrair la tasca de divulgació del municipi que el programa Divendres de TV3 va fer l'any passat durant tota una setmana. Al final del sopar, l'alcalde Joan Mora els va lliurar una placa commemorativa en que es reconeix la feina de tot l'equip a favor de la difusió del poble i de la seva gastronomia.
Crema de pèsols per començar, seguida d'una amanida amb foie amb pèsols, salmó i fruita. De plats principals es va poder degustar uns pèsols ofegats, el plat tradicional de la cuina de Llavaneres, i també un calamar farcit amb pèsols i maionesa de plàncton, i una hamburguesa amb pèsols. De postres, gelat de pèsol amb dues varietats: amb sopa de xocolata blanca i dins d'un màgnum de xocolata negra. Amb el sopar es va donar el tret de sortida de la 17a Festa del Pèsol de Llavaneres, que s'ha celebrat durant tot el cap de setmana a Llavaneres. Tots els pèsols cuinats en el 9è Sopar del Pèsol van ser servits per l'Horta Marcó.
Emissió a Divendres de TV3
En programa Divendres se'n va fer ressò ahir, dilluns 18 d'abril, del reconeixement obtingut per la difusió del pèsol de Llavaneres (minut 1:43:50).