La 17a Festa del Pèsol va convertir durant tot el cap de setmana el parc de Ca l'Alfaro en un gran recinte firal, que va donar cita a més de 4.000 persones. La degustació de pèsol garrofal de diumenge va tornar a ser el moment de més afluència de públic. Es van servir més de cent quilos de pèsol, consumits en 204 tastets i 39 racions. A més, el programa de la Festa ha inclòs activitats infantils i el concurs de cuina LlavamasterXef, que ben segur tindrà continuïtat.
El recinte firal va obrir portes dissabte al matí i va acomiadar-se fins a l'any que ve diumenge al migdia. La primera proposta va ser el tast de vins, que va reunir 14 participants. També van tenir bona acollida les propostes pensades per als infants: des dels jocs tradicionals fins als tallers organitzats al carrer de Munt. El moment més especial va ser el lliurament del 10e Pèsol d'Or, que aquest any ha anat a mans de Josep Maria Graupera. Durant tot el cap de setmana, a més, es va poder comprar pèsol garrofal de Llavaneres, distingit amb una marca de garantia de qualitat, i visitar les parades instal·lades per comerciants i entitats locals.
LlavamasterXef
L'estrena del concurs de cuina LlavamasterXef es va fer dissabte a la tarda, amb sis equips participants.Els equips es van distribuir per diferents punts del centre de la vila: dos al carrer de Munt, dos al passeig de la Mare de Déu de Montserrat i dos al parc de Ca l'Alfaro.
El premi al millor equip, que es va lliurar diumenge al matí, va recaure en el capitanejat per Lluís Perich, i integrat per Mari Corniel Gomez, Lluis Luque Alarcon, Tona Devesa Freginals i Valentina Melero Roger. Els participants van haver de cuinar tres plats: un entrant, un plat principal i unes postres, amb el pèsol garrofal com a ingredient principal. El jurat va estar format per l'alcalde de Llavaneres, Joan Mora, el cuiner Marc Graupera, xef de Vil·la Minerva, i per Pilar Creus, d'Horta Marcó.
Per a la pesolada de diumenge, es va cuinar pèsol d'Horta Rabassa, Hora Pera i Horta Marcó. Pel que fa al concurs de cuina, el pèsol provenia de l'Horta Amat. La pesolada popular la van cuinar membres de la Secció Gastronòmica d'El Casal de Llavaneres.
La Regidoria de Promoció Econòmica, Empresa, Comerç i Turisme agraeix la col·laboració dels productors, restauradors, comerciants i entitats que han ajudat, un any més, a fer realitat aquesta festa, que s'ha convertit en un gran aparador de la gastronomia local.