Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Culturals 2020 Exposicions temporals del Museu de Llavaneres. 2020

El Museu ja té a punt l'exposició del mes de febrer. Es tracta d'una mostra d'escultures de l'artista mataroní Ramon Masramon: s'inaugura divendres 21, dos quarts de vuit del vespre, a Can Caralt, i s'hi podrà visitar fins al 15 de març.

En paraules de l'autor, 'Vint-i-cinc impulsos' són les emocions que l’han empès a "desenvolupar aquestes escultures de marbre i de fusta". Peces que l'han ajudat a expressar "malestar, angoixa, dolor, agitació, enamorament, desig, despertar, plenitud..." L’exposició combina obres de diferents períodes. Les primeres estan fetes de fusta, ferro i pedra; les darreres són de marbre. "Són obres nues que cerquen, fonamentalment, l’expressió de l’impuls des de la simplicitat, l’essencial, que probablement és el més difícil d’aconseguir", diu Masramon.

Ramon Masramon és un escultor mataroní que treballa la fusta, la pedra i la neu. L'entrada al món artístic, la fa de la mà de la ceràmica, que l'empeny a formar-se a l'escola Pau Gargallo de Badalona, en l'especialitat d'escultura, i a realitzar diversos monogràfics de pedra i de forja amb escultors reconeguts com Mariano Vilella o Ramon Recuero. Entre els darrers guardons que ha obtingut, consta el primer premi al Concurs Internacional d'Escultures de Neu del Pas de la Casa (Andorra) 2018 amb l'obra “Entre murs”. També és l'autor del guardó de bronze “Trencant Invisibilitats” de l´edició 2019, premi que l'Ajuntament de Badalona atorga cada any a dones destacades de la ciutat.

L'horari d'obertura és de dimecres a divendres de 17 a 20 h, els dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 20 h, i els diumenges i festius d'11 a 14 h.

Cartell