Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Població Televisió Digital Terrestre (TDT)
S'ha reubicat l'antena del Turó de la Glorieta
Antena del Turó de la GlorietaL'empresa encarregada de la cobertura del senyal de TDT, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Llavaneres, treballa des de fa dies al municipi per millorar la cobertura de la recepció del senyal digital i preparar-nos per a l'apagada analògica del 30 de juny.

El 23 de maig, els tècnics van introduir uns canvis per ampliar la cobertura del senyal de TDT a Llavaneres, i a partir d'ara, teòricament, el senyal de la TDT arriba a tota la població de Sant Andreu de Llavaneres. Els canvis van consistir en la reubicació de les antenes d'emissió de color vermell situades al Turó de la Glorieta, a la punta més alta de la torre central. La nova ubicació permet arribar a la zona més allunyada del centre amb qualitat i evita que els habitatges de la zona més propera necessitin tenir connectat un amplificador, com fins ara.

Arran d'aquestes accions, dijous 28 de maig es van realitzar noves medicions del senyal de la TDT als següents punts: avinguda del Turó, Grup Betlem, pisos Tordera, pàrquing de la Riera, camp de futbol antic, Mas Nadal, parc del monument al Cardenal Vives, urbanització Bell Aire i Port Balís; i es va confirmar que no cal instal·lar amplificadors per rebre el nou senyal de TDT.

Situació actual

L'antena de la TDT s'ha situat en un punt central visible des de tot Llavaneres perquè la visió directa és la millor manera de rebre el nou senyal televisiu. Les dues torres laterals són les encarregades fins el 30 de juny d'emetre el senyal analògic fins a la seva apagada. Una vegada es desconnecti aquest senyal, les torres s'utilitzaran per donar altres serveis com ara el Guifi.net Llavaneres (Xarxa oberta de Catalunya).


Què cal fer per rebre la TDT?

Aquestes recomanacions estan adreçades exclusivament a veïns que disposin d'antenes individuals. Per a antenes col·lectives, cal posar-se en contacte amb un instal·lador professional

Si la instal·lació no és nova

Primer, cal assegurar-se d'enfocar l'antena cap al Turó de la Glorieta, al panell de color vermell, situat al punt més alt de la torre central.

Segon. Un cop feta aquesta comprovació, revisarem la instal·lació interna. Cal buscar si hi ha algun amplificador instal·lat, en cas afirmatiu caldrà anul·lar-lo o limitar-lo al màxim.

Tercer. Si el problema persisteix, caldrà col·locar una antena interior preparada per rebre la TDT i comprovar si es veu algun canal.

Quart. Si encara no rebem el senyal, caldrà assessorar-se amb un instal·lador professional.


Si l'antena és nova

Primer. Orientar l'antena cap al Turó de la Glorieta, al panell de color vermell, situat al punt més alt de la torre central.

Segon. Connectar el televisor amb el TDT.

Tercer. Si encara no rebem el senyal, caldrà assessorar-se amb un instal·lador professional.


Per comprovar la cobertura de la TDT a Llavaneres, us demanem que ompliu el següent formulari