Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Festes 2009 Festa Major Sant Andreu 2009
Diumenge 22 de novembre es va presentar el primer dels tres volums de la col·lecció, que ha impulsat l'Ajuntament de Llavaneres i el Museu-Arxiu
Presentació del col·leccionable Mirar enrere

L'Ajuntament de Llavaneres i el Museu-Arxiu van presentar diumenge 22 de novembre el primer volum de la col·lecció audiovisual Mirar enrere, que recupera la memòria història de la població amb la col·laboració de 24 testimonis orals, tots ells veïns i veïnes del poble. L'acte de presentació va ser molt emotiu: la sala de plens es va omplir i es va comptar amb la participació de la majoria dels protagonistes d'aquest DVD.

Els assistents a l'acte de presentació van ser obsequiats amb un DVD, on hi ha el primer volum del col·leccionable, Paisatges i records, i l'espai per afegir en un futur el segon i el tercer volum de la col·lecció, un cop es vagin presentant. A partir d'ara, tothom que ho vulgui pot adquirir el DVD per un preu de 3 €. Els punts de venda són: l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament, Ca l'Alfaro, el Museu-Arxiu de Llavaneres (Can Caralt) i la Biblioteca Municipal.

Aquest primer DVD, Paisatges i records, se centra en l'evolució del poble, des dels seus orígens eminentment agrícoles fins a l'actualitat. Aquest projecte, impulsat pel Museu-Arxiu i per la Regidoria de Cultura, es basa en el testimoni de 24 persones grans del municipi, que han volgut compartir els seus records, una de les quals va morir precisament fa uns dies, Montserrat Bertran. L'acte va omplir la sala de plens estava de gom a gom. Hi van assistir 17 dels 24 entrevistats; la resta no hi va poder ser per malaltia o per estar fora de viatge. L'alcalde de Llavaneres, Bernat Graupera, va presentar l'acte i, tot seguit, es va projectar el documental. Al final, es va cridar un per un a tots els entrevistats assistents i se'ls va obsequiar amb un ram de flors i un exemplar del DVD.

Més informació

"Paisatges i records", el primer DVD d'una col·lecció d'història local