Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Notícies Marcs Societat 2007 Jornades per la No Violència
Llavaneres rebutja la violència i reclama un món on viure en harmonia
Encesa d'espelmes per a la no violència

Llavaneres s'afegeix aquests dies al rebuig mundial envers la violència. Divendres al matí, es van repartir els premis del concurs de dibuix i narració i, al vespre, una conferència i una encesa d'espelmes van reclamar un món en pau. La reivindicació continua a les escoles.
Conferència Jornades no Vìolència

Llavaneres va denunciar simbòlicament, divendres al vespre, amb una encesa d'espelmes a la plaça de la Vila la violència contra les dones. Durant aquest 2007, ja han mort assassinades 70 dones a Espanya, onze de les quals residien a Catalunya. Va ser l'acte central de les Jornades per a la no Violència a Llavaneres i va començar amb una conferència a la sala de plens que va donar pas a un intens col·loqui entre els assistents. Davant la llum de les espelmes, la regidora d'Urbanisme, Sandra Carreras, va llegir el manifest del Dia contra la violència envers les dones d'aquest 2007, que es va commemorar ahir 25 de novembre, acompanyada del regidor de Benestar Social, Nani Mora.

Encesa d'espelmes per a la no violència

Encesa d'espelmes per a la no violència

Pedagogia a les escoles

La tasca pedagògica a les escoles ha centrat part de l'activitat de les Jornades per a la no Violència a Llavaneres. Divendres al matí, es van lliurar els premis als guanyadors del concurs que l'Ajuntament, amb la col·laboració dels mestres, ha organitzat als CEIP Sant Andreu i Serena Vall. Els nens i nenes de 4t de primària de les dues escoles han expressat a través de narracions i de dibuixos la necessitat de construir entre tots un món on viure en harmonia.

Els tres primers classificats, en dibuix i narració, de les dues escoles:

Concurs de dibuix i narracio Jornades no Violència


Concurs de dibuix i narracio Jornades no Violència


Concurs de dibuix i narracio Jornades no Violència


Concurs de dibuix i narracio Jornades no Violència

Els dos primers premis en l'apartat de dibuix han estat per a Arancha Jover, de 4t B del CEIP Sant Andreu, per Un món sense violència, i per a Cristina Alsina, de 4t B del CEIP Serena Vall, amb Comptar fins a 10. En narració, els guanyadors van ser Francesc Itchart de 4rt B del CEIP Sant Andreu, amb Els tres ratonolinets, i Clara Ruscalleda, de 4t B, del CEIP Serena Vall, amb Notícies de cada Dia!.

El consistori vol agrair el gran esforç de col·laboració dels mestres dels dos centres, gràcies als quals la iniciativa ha pogut tirar endavant. A la propera edició de la revista municipal Llavaneres Informa, reproduïrem els quatre treballs guanyadors.

L'activitat de les Jornades continuarà durant aquesta setmana a les dues escoles. Des d'avui dilluns i fins dijous 29, es portarà a terme un taller de prevenció de la violència de gènere, sota el títol Ni princeses encantades, ni prínceps blaus, adreçat als alumnes de 4t de primària que van participar en el concurs. A més, als dos centres es podrà fer una visita a l'exposició Un món sense violència.

Agraïment a les col·laboradores

Les Jornades van començar dilluns 19 amb un acte de presentació i una lectura de contes a càrrec de set dones. Precisament, en agraïment a la seva col·laboració, l'alcalde, Bernat Graupera, el regidor de Benestar Social, Nani Mora, i el de Cultura, Josep Molins, les van obsequiar amb uns rams de flors en una recepció a la sala de plens, divendres a les 12.00 hores. Són Eulàlia Puigdellivol, Rosita Ayza, Angelita Palacio, Rosa M. Marré, Manuela Ayza, Montserrat Deitx i Carme Moreno. A la foto, part de les homenatjades amb l'alcalde, els dos regidors i les tècniques municipals que han treballant en l'organització de les Jornades:

Recepció a dones col·laboradores a les jornades contra la violència

Les jornades les organitza la Regidoria de Benestar Social, amb la col·laboració de la Regidoria d'Ensenyament, de les escoles Serena Vall i Sant Andreu, de la Diputació de Barcelona i de l'entitat Espai per a la Igualtat.