Escut de Sant Andreu de Llavaneres
Portada Àrea de Serveis a les Persones Educació Pla Educatiu de Vila (PEV) Notícies
Què són els Projectes Educatius de Ciutat (PEC)?

Llavaneres tindrà un Pla Educatiu de Ciutat (PEC). El ple municipal s'hi acaba de comprometre i demanarà el suport de la Diputació de Barcelona per tirar-lo endavant. Però, què és un PEC? A la comarca, hi ha algun municipi que ja sigui ciutat educadora?

Un projecte educatiu de ciutat és un instrument estratègic i participatiu per fer possible i operatiu el concepte de ciutat educadora. La Diputació de Barcelona posa a l'abast dels governs locals les eines per tirar-ne endavant la redacció. Es busca el compromís ciutadà amb l'educació. El punt de partida és que l'educació va més enllà de l'escola, és un procés permanent d'aprenentatge, al llarg de tota la vida.

Per què un PEC?

  • Perquè l'educació és una eina fonamental en la construcció d'una societat millor en la lluita contra l'exclusió i les desigualtats socials.
  • Per afavorir dinàmiques generadores de sentit de pertinença i sentit de ciutat.
  • Per fomentar la implicació del conjunt dels agents educatius i reforçar els vincles entre la ciutadania.
  • Per promoure la participació, el sentit de ciutadania i l'enfortiment de la democràcia.

Altres ciutats educadores

A Catalunya fa anys que els municipis aposten per convertir-se en ciutats i viles educadores. Entre les ciutats, Barcelona, Girona, Tarragona, Sant Boi, Cerdanyola, Viladecans. Manlleu, Granollers o Vic són tres de les ciutats en les quals s'emmiralla Llavaneres en aquest procés d'elaboració del PEC. Pel que fa al Maresme, hi trobem Mataró (des del 2002), Argentona, Arenys de Munt (2005), Alella (2007), el Masnou (2005) i Vilassar de Dalt (2012).